onsdag 11 augusti 2010

Komiskt? - nej bara tragiskt

Komikern Peter Magnusson har åkt fast för sjöfylleri efter att ha tagit båten från krogen i Sandhamn. Han hade druckit fem öl och ett glas vin innan sin hemfärd. Mannen uttalar sig i Expressen om detta och förklara att han var fullt kababel att framföra sin båt och han tycker och tror att man kommer att höja gränsen för var man anser vara sjöfylleri.

Har ingen berättat för mannen i fråga att konsten att bedöma sin egen alkoholpåverkan och reaktionsförmåga är det absolut första som försvinner när spriten kommer in i kroppen. Alla fyllskallar som kör runt på våra vägar (och våra sjöar) är utmärkta exempel på det. Man tror inte man är påverkad och tror sig kunna ratta sitt fordon utan problem.

Att man i den situationen leker med sitt eget liv det är en sak men det finns alltid oskyldiga som kan drabbas och med ett fordon och alkohol i kroppen är man en presumtiv mördare.Jag anser att nolltolerans skall gälla både på land och vatten.

Den som anser sig vara opåverkad av den mängd alkohol som Peter Magnusson intagit är illa ute för då har man utvecklat en tolerans mot spriten som är ett tecken på alkoholism. Som läget är nu så borde Peter Magnusson söka för att få koll på sina alkoholvanor och få insikt hur spriten funkar. Vill han inte det så hoppas jag att man tar av honom körkortet, jag vill inte möta honom varken på land eller vatten och riskera mitt liv för att en fyllskalle är ute och kör.

Jag är mamma till två flickor - en är Flickan som skrattar i Vinden - som hon blev när hennes fästman körde bilen med mindre promille än Peter Magnusson framförde sin båt med.

Sök hjälp Peter M för den inställning du har till spriten annars kan det bli riktigt tragiskt för så väl dig och din omgivning. Det behövs inga fler barn som skrattar i vinden och definitivt bör du se till att du inte är den som gör dem till det.

7 kommentarer:

 1. Puss på nosen för den - bara det inte blir en våg för PM att plöja berusad.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är i sanning tragiskt. Alltför många oskyldiga har fallit offer för berusade förare, både på land och vatten. Det räcker nu.
  Och det är dessvärre så, att där spriten går in, går vettet ut. Förmågan att framföra fordon på ett bra sätt minskar drastiskt i takt med alkoholintaget.
  Det borde PM och hans gelikar begripa.
  Man är också mycket längre i utförsbacken på väg mot alkoholism än man tror. Förnekelseförmågan är otrolig. Motviljan mot att söka hjälp är också alltför utbredd.
  Människor som visar sådan nonchalans mot sin omgivning ska inte tillåtas att framföra motorfordon varken på land eller till sjöss -
  varken för deras egen eller omgivningens skull.

  SvaraRadera
 3. Exakt som du säger Codliver!

  SvaraRadera
 4. Noll tollerans ska det vara på alla fordon som körs med motor,då kanske man slipper höra en massa dumma förklaringar som jag trodde att alkohoen hade gått ut i kroppen, jag förstår inte, jag som drack så lite i går. jag tycker oxå att de ska vara samma straff som när man kör bil berusad,ska man inte få ta nytt körkort om man inte har gått igenom behandling, och har varit alkoholfri i minst ett år.Att rattfyllerister ofta är återfallsförbrytare, det är inge nytt under solen, det måste till tuffa tag mot dom.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig helt och hållet Anonym - NOLL skall gälla och det finns inga ursäkter att kombinera alkohol och fordon. Inser man inte det så skall man inte ha kvar sitt körkort eller återfå det någonsin.

  SvaraRadera
 6. Kan någon finna en källa där olyckor på sjön med alkohol involverat finns? Statistik?
  Påståenden i alla ära, men lite kunskap/källfakta är ett skäligt krav, oseriöst annars.
  Att tycka är en helt annan sak, vilket gäller?

  SvaraRadera