söndag 8 augusti 2010

Äter inte socialdemokrater ?

Kvinnorna i Moderaterna har sammanställt en fin liten kokbok med sina egna favoritrecept. Vi delade ut den till människor som var ute och lördagsshoppade i stadens centrum. De flesta blev glada och tog emot den. Jag räckte fram säkert den hundrade boken mot en dam med den vanliga frågan :Får jag ge dig en kokbok alldeles gratis med trevliga recept?

Hon svarade genast argt : "Jag behöver den inte för jag är socialdemokrat" och knuffade undan mig. Så tydligen äter inte socialdemokrater något.
Jag har många gånger undrat varför man på vissa blogger utmålar varandra som monster bara för att man inte har samma politiska uppfattning. Nu ser jag att det är så i verkliga livet också, flera ansåg att kokboken inte dög för att den var gjord av moderater.

Är vår politiska färg det som gör hur man behandlar varandra och har vi glömt att vi är människor allihopa. Ger politiken oss rätt att häfta på meningsmotståndare både diagnoser och kriminella prefix. Det är så tröttsamt alltihop.

För övrigt vill jag rekommendera denna gratiskokbok och jag slår ett slag för den smarriga getostsalladen. "Go Midda" på er.

10 kommentarer:

 1. Men SNÄLLA Granny!! Socialdemokrater äter väl inte mat som RIKA har skrivit recepten på!!!!! De går på krogen på Stureplan i stället tillsammans med de andra fattiglapparna .. ;-)

  SvaraRadera
 2. Fl'åt - tänkte inte på det. Det var recept på kroppkakor och annat läckert i kokboken så jag skickar en till dig snarast. 8-)
  PS Codliver flyttar in hos oss nu hon har fått nog av sitt nuvarande boende.

  SvaraRadera
 3. Joo då, vi äter vi också...

  Hur fick du till den där trevliga listan med bloggälsklingar? Jag har lagt upp en lista, men jag får inte fram den på bloggsidan.
  Grrr.

  SvaraRadera
 4. Välkommen Codliver!!

  Du har lagt till följare .. men för att få till en blogglista med favoriter ska du ..
  Gå via Design till Lägg till en Gadget till Blogglista

  Lycka till!!

  SvaraRadera
 5. HEEJ!Codliver gör som Anybody säger hon är en utmärkt handledare på bloggiska saker. Pilla in din adress på mitt mail så får du en kokbok också med moderata rätter som ölandskroppkakor, kantarellsoppa eller lapskojs på PALSTERNACKA!! Jag vet inte om jag går i godo för det sista men det andra är smaskens.
  Anybody - tack skall du ha för pedagogiken som du för vidare. Utan dig så har jag fortfarande försökt blogga med en filt och en eld utomhus. 8-)

  SvaraRadera
 6. Tackar tackar både till Granntanten och Anybody.
  De där med filt och eld låer inte så tokigt...

  SvaraRadera
 7. Men herregud jag är ett unikum. En avart, en mutation. Jag är nämligen en ÄTANDE och RUND sosse!!!
  Dags att banta om man ska vara politiskt korrekt eller? =)))))

  SvaraRadera
 8. Libra min vän har du en herrgård också och jobbar konsultativt. Har du ihop det med en fd Systembolagschef? Du är avslöjad - du heter Göran Persson inte sant? 8-)

  SvaraRadera
 9. Haha! Typiskt dig Granny att vara den skarpsinnigaste av alla. Du har avslöjat min identitet. Jag kan inte längra vara anonym här på bloggen. Hädanefter kommer alla veta att det är jag som är Göran. Och det värsta av allt är att jag inte ens tål karln! Fy för Göran P!!!
  Kram från GP =)))))

  SvaraRadera
 10. Hahaha, nä vem har råd att äta i Fiddes Sverige han har ju höjt mina utgifter med en tusing istället för sänkt som han säger i tv den rackarn ;)

  R.

  SvaraRadera