måndag 23 augusti 2010

Man kan strukturera upp sin vardag med en almanacka

Fredag morgon vek jag och mannen i mitt liv tusen broschyrer,stoppade in valsedlar i dessa och stoppade dessa i kuvert. När vi gjort detta åkte vi runt Värmland på sight-seeing medan vi diskuterade ikonografi - ett ämne jag inte ville diskutera. En snabb matbit från Sibylla och sedan försvann jag ut i natten på nattvandring.

Lördag morgon startade med att valstugorna öppnades och vi moderatkvinnor firade vår egen dag genom att ge bort vår kokbok,dela ut pennor, hundgodis och andra lattjo prylar.Innan jag deltog där så vek jag och maken tusen broschyrer och stoppade i valsedlar.....På en kvart lyckades jag sedan byta om, fluffa upp håret och åka till firandet av 150-årsdagen av Gustaf Frödings födelse. Mycket trevligt, och sedan for vi hem och vek tusen broschyrer ......... innan vi somnade.

Strax före klockan sex på söndags morgonen väcktes jag av glada tillrop från maken som bestämde att nu när vi hade tillgång till en leasingbil så skulle vi åka till Alingsås. Jag var för trött för att inlämna veto, så en stund senare susade vi fram genom landskapet. Det hägrande utflyktsmålet och stora dragplåstret för vår resa var en enorm sevärdhet - barnbarnets nya två framtänder.

Nu har jag sett tänderna , prata med storasyster och föräldrarna och ätit lunch med dem.Vi har även hälsat på bonussonen Janne på hans arbete och på svågern och svägerskan likaså. På hemvägen gjorde vi en omväg på X antal mil för attfotografera Forshems kyrkas stenreliefer. När vi kom hem sent på kvällen efter en dagsutfärd på dryga sextio mil så vek vi tvåtusen broschyrer och stoppade in valsedlar och......Vi lade oss klockan två ungefär eller mer sanningsenligt - vi slog oss medvetslösa mot våra kuddar.

Klockhelvetet slog på klockan sex för att delge mig att jag måste upp och iväg för att lämna tillbaka bilen. Jag mådde illa men lyckades ta mig iväg, men jag hade en obändlig lust att klippa till älsklingen på söta knölen där han låg och trynade på sin sänghalva. Livet är orättvist!

Med kommunala färdmedel tog jag mig hem, städade undan banderoller som suttit runt broschyrer och valsedlar. När jag tippat maken ur sängen så renbäddade jag medan han var i duschen med sin badbrud från hemtjänsten samtidigt som jag kollade almanackan för att upptäcka att jag hade tvätttid.

Nu är allt rent jag är uppdaterad med agendan närmaste tiden och vet när jag skall presenteras i köpcentrat för alla glada belackare. Dagen då jag och min bättre hälft sköter valstugan är också noterad. I dag hämtades den sista miljonen broschyrer från vårt hem och våra bläddernerver och muskulaturer rycker och darrar helt okontrollerat. Jag har ätit frukost-lunch-mellanmål samtidigt som jag städade köksskåpen. Det blev en väl sammansatt anrättning. Bakom hårdbrödet låg två påsar med friterade baconsvålar som strax skulle passera bäst-före - de åt jag upp av ekonomiska skäl. En burk med tyskt plommonmos förbarmade jag mig över sedan och något hekto mandel gick med på köpet. Det öppnade russinpaketet städade jag i mig och påsen med torkade tomater likaså.

Nu mår jag illa och är så trött att ögonen går i kors.Lite antikt Samarin kanske kan kurera mitt illamående så det överlever jag säkert. Tisdagen den 31 augusti har jag lagt in fyra timmar sömn på morgonen och den som stör mig då - den kan hälsa hem. Det är tur att man är ung, vacker och strukturerad, annars skulle ingenting fungera.

4 kommentarer:

 1. Allt det där plommonmoset skulle du ju ha till den dagen då valstugan var på din lott!
  :O)

  SvaraRadera
 2. Du kan alltså tänka dig mig sätta nytt sprintrekord över torget mot köpcentrats toalett. Huga huga. 8-)

  SvaraRadera
 3. Hjälp .. flämt, flämt .. jag får ångest och andnöd och inte törs jag ta något lugnande ifall Bodström kommer och kräver drogtest!!!

  SvaraRadera
 4. Kära Anybody ta ett glas vin det ger bara utslag på alkometern inte i kissdrogtest. 8-)

  SvaraRadera