tisdag 1 mars 2011

En himla käck biskop

Vi har en mycket trevlig biskop i vårt stift.Han är som folk är mest och intresserad av det mesta .En gång höll han ett mycket trevligt föredrag i Konstvetenskapliga föreningen om Gud i konsten.

Den gången när vårt Museum hade utställning om djävulen i olika former så hade biskopen öppet hus i biskopsgården som ligger nästgårds med museet.Han har dragit igång veckor då han inbjudit till diskussioner med människor från olika håll. Det har varit artister och författare - själv har Biskop Esbjörn suttit i köpcentrat och svarat på frågor och diskuterat om livet.

Nu har Esbjörn blivit Sveriges första bloggande biskop. Det är hans egna funderingar om hur tillståndet är i Världen så väl nära som långt bort. Det är en vänlig och klok bloggare och oavsett vart du själv står, eller känner inför tro och religion så läs den gärna. Jag rekommenderar den och inte för att jag gillar Esbjörn - den är helt enkelt läsvärd.

Gack sta och läs! Try it you like it.

2 kommentarer:

  1. Nä, jag tror biskop Tony i Härnösand var först. Och biskop Tuulikki fortsätter, se http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=639205

    Rubriken är visserligen den mer anspråkslösa "Anteckningar". Och att kommentarsfunktion saknas i Härnösand kanske diskvalificerar bloggen?

    SvaraRadera
  2. Vad kul att få veta att kyrkan har klivit ut i it-världen via sina biskopar. Tack skall du ha för din upplysning - men jag vill slå ett slag extra för "vår" biskop för han är toppen tycker jag.

    SvaraRadera