söndag 6 mars 2011

Unplugged??? Nej äntligen inpluggad

Det sista åren har jag besvärats av röster - de pratar eller sjunger om saker jag inte har intresse av. Jag hör aldrig röster dagtid, bara när jag är mycket trött eller till och med sover - då väcks jag av dessa störande agiterande voicies. Att röster stör mig beror på sjukdom det vet jag men det blir inte bättre av den vetskapen. Sjukdomen är inte min ute mannen i mitt livs - den luggslitne riddaren.

Stroke alltför många och en neurologisk sjukdom gör att hans motorik inte fungerar bra alls.Finpill blir aldrig fint utan rörelserna blir grova. I vår sängkammare har vi en gammal radio av modell bergsprängare ståendes på makens sängbord Den är toppen när han läser cdböcker eller lyssnar på sportresultat.Maken försöker alltid att skruva upp volymen när jag ser ut att sova - och det blir fel varenda gång. Att vrida ljudknappen ett snäpp fungerar inte för fumliga fingrar så ljudet höjs alltid till max och jag vaknar.

Så vidriga röster de har i Karlavagnen - Marcus Birro och Stina Wollter låter vidrigt hemskt på maxljud trots att de säkerligen är både trevliga och empatiska. Den gamla sjörapporten vaccinerar min hjärna med hur det är i Kvarken när det programmet är på och Mixmegapols låtutbud borde förses med gammaldags dödskallestämpel.

Fumliga fingrar, en kraftigt nedsatt hörsel hos maken har fått mig att fundera på separata sängkammare. När nöden är störst så är hjälpen närmast säger de som vet - nu har jag sett att det kan vara så.

Sist vi var och hälsade på svågern och svägerskan fick maken ett par hörlurad för att koppla till datorn. Härom natten fick jag en Lidnersk knäpp letade rätt på hörlurarna, hittade ett lämpligt hål på radion och undret skedde!! Det blev tyst i rummet men ljudet skvalade i hörlurarna.

För andra natten i rad så sover mannen min sin skönhetssömn iklädd nakenhet och hörlurar. Själv hör jag inga röster och det enda som hörs är makens snarkningar. Det är så skönt att ha det så, men väldigt ovant.Risken finns att jag blir bortskämd med tystnad nu när jag fått nattro. Tack kära svåger för den gåvan.

Det enda som behövs nu är att få Gunvald Sköldpadda att låta bli att sköta sin heminredning nattetid.En sak i taget får jag ta i så hon får vänta.

2 kommentarer:

  1. Du kan få tanten som bor här ovanpå mig om du vill byta bort Gunvald! Tanten är annars rätt gullig och går i alla fall att snacka med ibland även om hon flyttar om varenda möbel minst en gång var 14:e dag och ibland oftare. Hon är inte så ung längre. Om vi slår hop din och min ålder halverar summan och lägger resultatet till valfritt vilkens av våra åldrar kommer vi hennes ålder närmast. Att möblera om tycks vara hennes livselixir för hon synes vara outtröttlig om än rätt svettig.

    SvaraRadera
  2. Låter fint och då kan du få grannen min som gärna spikar eller kör sin slagborr 21.30 varje fredag lördag emellan i bytet.

    SvaraRadera