lördag 12 mars 2011

Schlagerfest - snarare schlagerpest

Iklädd min gröna vackra kaftan satt jag i soffan för att åse årets Melodiskandal. Jag visste att jag skulle bli besviken men framhärdade som alla år tidigare att se om startfältet mognat och blivit bättre under resans gång.Så var inte fallet!

Mannen i mitt liv var ganska säker på att vi skulle plågas av Tomas di Leva när han såg min klädsel och inget kunde ändra på det. Han satt och väntade på "Spring för livet" med Vargas för hennes mjuka röst och för att hon är så söt. Själv har jag svårt för budbärare av djupa budskap i sådana här forum, dessutom tycker jag att det är en ren parafras på "My name is Luka" med Vega.Hon kommer säkert att sjunga på Festival för systerskap som hålls en vecka runt Internationella kvinnodagen varje år i vår stad.

Min luggslitne riddare ville inte att "han som slog sönder duschkabiner" skulle vinna - vilket han just precis gjorde. Jag har också svårt för falsettsångare som försöker bara vara söta och ta efter alla salig Michael Jacksons moves.Har så svårt för någon som vid 18 års ålder gör slut med tjejen för att kunna satsa på sin karriär och "man har lättare att nå ut till sina beundrare om man är singel". Urk säger jag.

Mitt schlagerhjärta klappade lite extra för Brolle och det är en obotlig kärlek jag när till honom. Tänk att komma från ett litet ställe med fem gårdar där alla är släkt med alla,döpas till KJELL och ha en sådan röst. Jag erkänner villigt att hans frisyr trotsar alla beskrivningar och att han har någon tatuering för mycket - men hans röst är tvärläcker. Brolle kom tvärsist men iof skall någon göra det.

Nu konstaterar vi att det var inget bra på tv och att Melodifestivalen inte skall vara en show utan något som bara skall sändas på radio för då blir det rättvist.

Vi slog över till tv24 och därefter till Kunskapskanalen för att vår gode vän Staffan sa att det skulle vara Åsa-Nisse på någon av dessa kanaler. Tyligen hör jag också illa för det var en stor missuppfattning alltihop. Det var inget program om mannen från Knohult - det var repriser om Juholt!!! Men kanske han kan göra sig i ett buskisprogram i stället för som ledare för Socialdemokraterna. Jag vet inte men det får väl alla utsedda ombud bedöma vid sin kongress. Skönt att man själv slipper göra det. Jag klarar inte en gång att avgöra kvaliten på schlagers.

2 kommentarer:

 1. Tänk så mycket skoj man kan ha i stället för schlagerfinalen! Göra scones, diska medan de är i ugnen, koka te och sedan sätta sig med släktforskningen och följa hennes liv, hon som blev faderslös i tidiga barndomen, blev piga innan hon konfirmerats då bondgården bytte ägare, flyttade mellan socknar i hopp om att få en bra anställning. Hittade hem till mamma igen som nu var hushållerska i Västerås och där fick tösen lära sig sy kläder.
  Något år senare är hon klädsömmerska i Norberg men ger sig ut till Karbenning en kort tid, det var nog kärleken till den unge skräddaren där som drog. Nygifta återvänder paret till Norberg eller rättare sagt Kärrgruvan och arbetar med klädsömnad på ett skrädderi. Första barnet har de fått, en son. Dessvärre kommer jag nog inte längre på ett tag för kyrkböckerna därifrån är inte tillgängliga än för mig.

  Men det är nog mer givande för mig att släktforska än att se på schlager. Fick nog av det för 2 år sedan!

  Ha det gott hos er!

  SvaraRadera
 2. Jag begriper faktiskt inte varför jag hamnar i tvsoffan och glor på något jag inte är intresserad av. Man borde söka för det. Här är det gott och det blir nog vår så småningom även här.

  SvaraRadera