tisdag 22 februari 2011

Värmlänningen är sig själv nokk

När bondeägda Milko lade ner sitt mejeri i Värmland, så bestämdes att mjölken skulle åka till Falköping och där packas i speciella förpackningar som var märkta med VÅRMLANDSMJÖLK och sedan komma tillbaka till ursprungslandskapet.Så blev det inte utan mjölken far på turne till Göteborg istället. För att mjölken skall bli mer atraktiv här i sitt "hemland" trots att den blivit dyrare än annan mjölk så har man förbättrat förpackningen med en plastpip med skruvkork. Man får alltså betala extra för en miljöförstörare som gör mjölken ännu dyrare. Producenterna är övertygade om att vi skall köa för mjölken det står Värmland på för att vi är värmlänningar och därför beredda att betala för allt extra som står för Värmland - vi är oss själva nokk.

Landstingen kommer säkerligen att försvinna på, sikt i alla fall så kan de ombildas till storregioner. Sammandragningar sker och kommer att ske över allt i Sverige och diskussionerna har gått fram och tillbaka i vårt kära landskap också. Där andra är positiva till att gifta ihop sig med andra län för att t ex få en komplettare och bättre sjukvård - då sätter sig värmlänningarna på baken och tycker att vi är "oss själv nokk". Vi behöver ingen samarbetspartner trots att vi är rätt små när det gäller.Blir vi hjärtsjuka eller bor längst upp i norr och skall föda barn då är det väl bara att kvista över gränsen till Norge - de blir säkert jätteglada av att vi dyker upp. Vi klarar oss själv, vi är värmlänningar och alla vet att vi är oss själva nokk.

Värmlänningarna har otur för staten tycker inte att alla vargar i länet skall skjutas som de själva tycker. Det vet ju alla människor att de elaka vargarna äter upp jägarnas hundar när de släpps ut i skogen vid jakt. Värmlänningen vet hur man besvarar ett sådant utspel eftersom de är sig själva nokk så jägarförbundet i detta landskap har meddelat länstyrelsen och polisen att de inte ställer upp vid s k eftersök längre för att skydda sina hundar. Jag tycker det känns som om man försöker "straffa" polis och länsstyrelse till att utrota vargarna här. Värmlänningen är sig själv nokk och bryr sig tydligen inte om mål och medel när det gäller att få det som de vill.

Vi skall alltså låta påkörda älgar och rådjur släppa sig fram på två eller tre ben och med svåra inre skador som förhoppningsvis gör att de dör (fort) innan plågorna blir för svåra. Vi skall döma dem till ett ofattbart lidande - som vi tillfogar dem vid bilkörning eller nöjesjakt. Lika illa blir det väl med klantigt påskjutna djur också - någon eller något får ju offras när värmlänningen är sig själv nokk.

Finns det något län som kan tänkas ta emot mig om jag begär asyl? Jag är mobil och INTE mig själv nokk - jag vill ha folk omkring mig och tror inte att allt cirkulerar runt mig och definitivt behöver vi alla ett samarbete med andra för att fungera.
Ingen människa en ö - ingen är sig själv nokk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar