onsdag 9 februari 2011

Fint så det förslår

Folk åker hit och dit på kärlekssemestrar och shoppingweekendar - och det är så märkvärdigt och konstigt för att man försvinner i väg någonstans med andra seder och språk.

Nu har jag gjort det också och försökt göra det på ett fiiinnnt och märkvärdigt sätt för att uppleva det lilla extra.

Jag och mannen i mitt liv tog "le train" till le Metropol au Pomme utan några missöden. Vid Gare de Principale mötes vi av limousinservice av förnämlig sort. Vi åkte till vårt favoritställe när det gäller övernattning CHATEAU FRANSSON.När man välkomnas med ett glas whisky då känner man sig genast hemma och många andra trevselfaktorer bjuds man på där utöver whiskyn. Vill verkligen rekommendera etablisemanget i fråga.

Madame Anita vet precis hur vi vill ha det så vårt vanliga chambre stod ledigt för bara oss. Le Grand Chef Börje undfägnade oss först med poulet au gratin de pommes de terre och mot aftonen en fantastisk pot-au-feu. En plateau de fromage med portvin fulländade aftonen.Innan det hade vi träffat Bonus-Janne som fick en SodaStream för att han fyllde år.

Morgonen därpå åt vi en continental frukost, njöt av den frugala stillheten innan vi fick en visit av minsta barnbarnet Linuz med vidhängande pappa. Han är en härlig kille som är nyfiken på allt.En av le Chefs hemlagade lasagner serverades innan det blev tid att resa hem. Samma limousinservice tog oss till Gare de Principale som dagen innan körde oss i motsatt riktning.

Vi åkte hem ståndsmässigt i First Class för vår vagn var utbytt.I hemstaden väntade makens färdtjänst som verkligen bjöd på något extra. En stor fin buss som allt elektriskt lade av och sedan stannade hela ekipaget 200 hundra meter hemifrån så vi gick sista biten och fick frisk luft.

Om ni undrar vad vi gjort under helgen på ren svenska så våldgästade vi vår (favorit)svåger och svägerska i potatisstaden Alingsås och åt gott på alla sätt plus gav Janne en läskeblaskapparat.Vad vi åt får ni gissa, men sagolikt gott var det. Gare de Principal är iaf Centalstationen och Limoun var Börje och Anita Merca i gubbgrått.

Vi hade trevligt i trevligt sällskap - le Chefs köttsoppa vart värd hela resan.

2 kommentarer:

  1. Det är så en resa ska vara. Vad som än händer under den ska det överträffa allt tänkbart och otänkbart!
    :O)

    SvaraRadera
  2. Det gör det - överträffar sig själv faktiskt.

    SvaraRadera