lördag 1 januari 2011

Jultomten är död!!!

Från balkongräcket på ett grannhus´takvåning har en stackars jultomte hängt sedan dagen före julafton. Den var i naturlig storlek, hade hel tomtedress med svarta stövlar därtill och stora vantar på händerna som han knöt hårt runt räcket. Stackars tomten har hängt där med en stor julklappssäck på ryggen dygnet runt och ingen har haft vett att hjälpa honom upp på balkongen.

Idag är det ett nytt år men inte för tomten. Han är utom all räddning där han ligger på marken fyra våningar nedanför. Troligen kommer han att begravas i något förråd tills en eventuell uppståndelse nästa jul men det är tvivelaktigt om han återkommer. Om han gör det behöver han en "total makeover", men vi får se. Stackars tomten må du vila i frid.

I mellandagarna så har jag plockat ner alla julstjärnorna och stakarna i fönstret - jag fick en gigantisk elräkning nämligen. Då jag inte äger något eget kärnkraftverk fick det bli så. Julen varar nog ända fram till påska oavsett om jag har stakarna framme eller om tomten har råkat ut för en dödlig arbetsplatsolycka.

Nu väntar jag på våren och även påsken då jag sätter fram de två gula keramikkycklingarna och porslinstuppen. När det är gjort så är pyntningen färdig helt stresslöst. Hoppas våren kmmer tidigt - det behöver jag och många andra.

2 kommentarer:

 1. Hmmm. Vad säger facket om dylika arbetsförhållanden?
  Här lever alla tomtarna ännu. Ljusstakarna från farfars har visserligen blivit lite rangliga, en de hänger med de också. Än så länge.
  Snart är det vår.
  Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 2. Jag väntar ivrigt på ljusare tider och drar till med den urgamla vitsen: Vi har vår i luften. Var har ni er?

  SvaraRadera