lördag 29 januari 2011

Politiker?

Det har varit en hektisk vecka och nu kan jag äntligen varva ner och motionera mina värkande fingrar på datorn.

Hela måndagen tillbringade jag på stadens nyinvigda kongresscenter för alla förtroendevalda i kommunens nämnder skulle få lära sig om hur det fungerar i nämnder och kommunal verksamhet. På Anybodys språk så fick vi en lektion i "Kommunalpolitik för Dummies" alla vi som var där. Vi undervisades av kommundirektören, kommunjurister olika direktörer och chefer så det var rent otroligt.

I början av februari skall vi grillas en ny heldag om kommunlagen,arbetsordningar, reglementen och rutiner. Det är fantastiskt vad vi drillas och vilken möda som läggs ned på oss och att vi skall få information. Det är bra på alla sätt och sedan får vi ju arvode när vi deltar i de oftast månatliga sammanträdena i de nämnder man valts till.

Jag sitter i Miljönämnden en nämnd med stor spännvidd när det gäller ärendens beskaffenhet. Jag kommer att kvittera ut en summa omkring 350 kr efter skatt månaden i mötesarvode för det. Det är trevligt men det är roligast att ha fått förtroendet att aktivt delta i nämnden.

Siste informatören på vår utbildningsdag avslutade sin dragning med orden:" att bra beslut fattas hänger nu på er politiker så vi hoppas att ni gör ett bra jobb". Jag tittade runt för att se vilka av de lokala politikerna som satt i salen - men såg ingen. Sedan fattade jag att han menade oss som fanns där,
Jag har blivit politiker - utan att ha tänkt tanken.

4 kommentarer:

 1. Ja du Granntanten, nu är du en av DOM, du vet de där illa tålda, som inga invektiv i världen kan ge full rättvisa åt.
  Det spelar ingen roll! Du tänker inte som jag i mångt och mycket men ändå gillar jag dig och jag tror DOM snart kommer att bli varse att det kommit en hermelin in bland katterna!
  Sköt om er!

  SvaraRadera
 2. WaouW! En hermelin av lilla mig. Jag får nästan hybris, men bara nästan.Har varit på ett nämndsammanträde och man blir lätt sorgsen när man inser hur illa vi förvaltar vår Jord och hur många kryphål man vill tillämpa för att få fortsätta med det - utan att en gång tänka på omgivningen eller efterkommande. Sedan pratar vi om oss som den TÄNKANDE människan. Skrämmande.

  SvaraRadera
 3. Bra, det kan behövas vettigt folk i världspolitiken.

  SvaraRadera
 4. Jag skall kandidera till partiordförande nästa gång. 8-=

  SvaraRadera