fredag 31 december 2010

Gott Nytt År eller vad det nu är som vi förväntar oss?

Om några timmar är det en ny dag och även ett nytt år. Jag undrar vad man kan förvänta sig av det och vad min omgivning tänker om det. Vad vill vi egentligen med våra liv och vad förväntar vi oss av livet. Den tyngsta frågan är som jag ser det är : vad är vi själva beredda att göra och ställa upp med för att kommande år blir som vi vill ha det. Allt kan vi inte styra men vi kan låta bli att förvänta oss att andra skall ta hand om oss och uppfylla våra önskningar.

Vi måste acceptera att vi har de politiker vi har på gott och ont och vi har gjort det valet att ha dem genom hur vi röstat. Politiker är folkets valda talesmän, så är det trots att många inte verkar helt verklighetsförankrade så skall de utföra sitt arbete för oss medborgare.

En del politiker har glömt var de kommit ifrån och berusats av makten. Andra går från klarhet till klarhet men kanske på grund av annat än politisk skicklighet. Det finns även de som rider på löften till väljare som bygger på uppfyllande av önskningar och drömmar hos en del av dessa väljare. Vi får se hur det blir med den politiska cirkusen - vi får se.

Ner på basplanet kan vi nog se fram med ett årsskifte som vanligt. Det blir husbränder,ond bråd död,fylleri,människor som skadas av fyrverkeri(eller t o m dör)husdjur som aldrig blir bra efter chockskador av fyrverkeri. Människor finner varandra, andra skiljs åt. En del upplever ett roligt nyårsfirande och skrattar och har roligt.

Det blir en dag i morgon också om inte jorden passar på att gå under, men det tar jag inte för troligt. I väntan på morgondagen så äter vi lite gott i kväll tittar på tv och troligen sover vi innan det berömda tolvslaget.Hoppas bara att inte någon roar sig med fyrverkeri i närheten bara - jag behöver min skönhetssömn och är dessutom så förtvivlat trött.

Trots negativa vibbar då och då ser jag framtiden ann med tillförsikt, jag skall göra vad jag kan för att arbeta för att min bit av Världen skall fungera någolunda. Jag tänker också på att vi är bara människor och gör alla så gott de kan finns möjlighet till en någolunda hyfsad framtid.

Gott Nytt År mina vänner och höj en skål för mig ni som vill och orkar - jag sover förhoppningsvis vid Tolvslaget.

4 kommentarer:

  1. Jag vill bara önska dig och din luggslitne riddare ett gott 2011!

    SvaraRadera
  2. Tack skall du ha och jag är faktiskt nyfiken på vad framtiden har att bjuda.

    SvaraRadera