måndag 18 juli 2011

Skapade behov

För en tid sedan fick vi en ny toalett installerad. Det är en vanlig vit pjäs från IFÖ.Den fyller sin funktion d v s vi sitter på den när nöden så anbefaller. Denna moderna porslinstoa har en spolknapp som man trycker vänster eller höger på efter hur man bedömmer att stor eller liten spolning behövs.

Man kan öppna spolknappen och stoppa i några blå pinnar som medföljde vid troninstallationen. Efter ett dygn cirka så spolar toaletten blått. Jag vet inte varför man skall ha syntetiskt färgat vatten i toan och tycker det är fullständigt löjligt. Jag funderar på varför man skall ha det så här för vi behöver inte ha vattnet decinfiserat eftersom ingen dricker ur toaletten vad jag vet. Vatten är inte heller blått när det kommer ur kranen utom i serier.Färger döljer inte heller eventuella kissningar/bajsningar om man glömmer spola.

Idag i affären så såg jag askar med blåstavar,och fem stavar i en förpackning kostar 25:-! Stavarna räcker fyra -fem dagar när två personer spolar i toan - till vilken nytta skall jag ha denna dasskosmetika jag bara undrar. Om ni undrar hur jag vet hur det funkar så fick jag tre stavar av killen som installerade stolen och jag använde dem.

Jag är inte imponerad och några inköp av nu blåelse blir det inte - det här är bara larvigt och dyrt. Jag skiter i blått helt enkelt och låter andra nappa på den löjliga trenden med färgsatt kiss och bajs om de vill. För rengöring använder jag toaborste och citronsyra och såpa.

2 kommentarer:

  1. Passar nog om man har ett blått skåp i badrummet...

    SvaraRadera
  2. Tänkte inte på de'. Det kan iof matcha min blå badrumsmatta.

    SvaraRadera