onsdag 20 juli 2011

Möt dina demoner

Det absolut värsta jag vet är stora otäcka köpcentra och den bit som jag verkligen hatar är IKEA och den köplabyrint som leder från ingång till kassan. Jag får både utslag och mjäll när jag tänker på att närma mig denna plåtask i blått och gult.

Idag smäller det - vi skall åka till IKEA i det STOOOOOOORRAAA köpgettot kallat Bergvik. Turligt nog är jag utrustad med eskort av Den Luggslitne Riddaren beväpnad med sina gåstavar. Det går långsamt,men det går på något vis för att det måste gå.

Undrar ni varför det är sådan panik med att störta iväg så här så beror det på att mannen i mitt liv förbereder för mitt 60 årspartaj och det brådskar eftersom jag fyller detta runda jämna årtal 8 maj 2012. Lokal är bokad och nu skall vi kolla glas eftersom allt finns i porslin och bestick förutom glas i festlokalen.Nu sover söte maken och det låter jag honom göra tills hemtjänsten kommer för duschassistans så får vi se hur dagsformen är på den lagvigdas kropp. Är den lika fin som min så kan vi kanske mata duvorna utanför IKEA utan att tuppa av.Nu gäller det att bita ihop och tänka 'det här går vägen - jag är inte trött och mår dåligt.Det här är kul'. Vi kommer nog iväg och vi överlever säkert båda två också. Gör vi inget annat så får vi sätta oss i restaurangen och äta konstgjorda köttbullar till billigt pris.

Undrar om IKEA säljer silvertape? Det är något som bör finnas i alla hem där småbarn hälsar på.Barnbarnet med familj kommer och hälsar på nästa helg och jag vill undvika att storinventering går av stapeln i det nya vitrinskåpet där arveporslinet står. Med ett väl igentejpat skåp undviker vi tandagnisslan både hos bonusfarmor och barnet ifråga.

Innan resten av familjen vaknar (man och katt) skall jag ta min gnisslande kropp med mig ut på balkongen och ta en kopp tea. Där skall jag läsa uttalanden från våra lokala landstingsråd som jag ibland ifrågasätter hur de tänker eller om de tänker och bara slappna av en liten stund. Jag har en vilohörna i en berså av tomatplantor på balkongen som visar tecken på riklig skörd längre fram. Sent igår kväll hade jag sju små ärtstora kart i grönskan. Jag får väl lägga in delar av skörden senare eller så torkar jag tomaterna. Nu kokar mitt tea och dagen kommer närmare sin höjdpunkt.

Jag kommer att klara dagen det vet jag också även om jag inte förstår vitsen med köpcentra - de måste vara djävulens påfund.

2 kommentarer:

 1. Tejpa inte på möblerna! Tejpa fast ungen! Det blir lugnast!
  * flinar elakt *
  Det behövs nog bara en gång också, sen kommer de inte igen.
  * ser nöjd ut *

  För övrigt anser jag att IKEA är börandes förstöras!

  SvaraRadera
 2. IKEA är av ondo och för övrigt har du också hemsökts av små barn förstår jag.*gnuggar händerna och tänker på vart jag skall tejpa fast barnbarnet*

  SvaraRadera