måndag 2 juli 2012

Gratis är gott eller i alla fall mättande.

Efter en djävulsk natt då jag anfäktades av demoner utskickade av de hästar vars morötter jag ätit upp som middag och nattamat hasade jag ut i duschen. När jag äntligen glidit ur mitt comatösa tillstånd satt jag raskt upp några delmål för dagen. De var att få på mig kläderna, få tillbaka bankkortet och få tag i mat - jag hade inte rangordnat mina behov på något vis men  maten var det nog det som hade prio ett för mig. Till all lycka var det första seminariet på morgonen ett frukostseminarie och med det i sikte överlevde jag en promenad på fem minuter till platsen för föredraget. Sällan har en inplastad ostmacka av okänt ursprung nedsköljd med kaffe smakat så gott som detta lilla mål, men personligen så har jag lite vidare perspektiv på vad en frukost är.

 Alla sorters kartläggningar sker i Almedalen under en hektisk vecka, information utbyts och sprids men många saker får man komma på alldeles själv.Varför har ingen sammanställt en lista på gratisätande och drickande under Almedalsveckan - och då menar jag inte mingel för där är man inbjuden och är gäst. För efterkommande snyltare,fattiglappar och annat löst folk som t ex jag så kommer här en liten sammanställning som är ovetenskaplig, säkerligen ovederhäftig och helt efter mitt tycke genomförd.

 Av alla ställen (och de är många) som bjussar på kaffe så hade ICLD det godaste trots att det serverades ur termoskanna. Man återfinner dem vid Hamnplan med ingång från Kaserngatan.
  Sämsta kaffet serverades vid samma Hamnplan och skam att säga så var det kaffet från min hemstad d v s Löfbergs Lila på turne från Karlstad som fick mina stackars smaklökar att lämna in för alltid.
 Hyfsat kaffe finns att få både här och där så det är inte så svårt att få i sig det dagliga koffeinet. Bäst tea finns på Bloggplats H12 - inga konstiga parfymerade sorter bara Earl Grey, Breakfast Tea och Lemon Tea.

  Bjudmackor är av standardmodell, en halv fralla eller rundstycke med neutralsmakande ost ( lika upphetsande som att kyssa brorsan ungefär)en strimma paprika och en liten kvist persilja. Inte spännande men mättande och gratis och därför bra nog. Man skall ju aldrig skåda given häst i munnen säger de kloka. Aftonbladet serverade fantastiska, fräscha baguetter ur en korg med både det ena och det andra i. Korgen stod längst inne i deras tält så när jag nu tänker på det så kanske jag stal två prominenta gästers lunch - jäpp jag tog två eftersom det var vad jag behövde till lunch och uppätna är de också.

 Efterrätt fick jag också i mig, gratis o franco som första svärmor alltid sa. Gotländska nyplockade jordgubbar serverades av LO. Dessa bär var plockade av icke svartarbetande plockare men smakade lika gott som vanliga bär.

 Nu sitter jag naken på en handduk i min säng och bloggar. Om några timmar skall jag på moderatmingel på Wallers terrass och då cyklar jag dit. Alla cyklar sägs vara uthyrda sedan månader tillbaka och de skall vara värda sin vikt i guld. Det är rent nys om jag får säga så för utanför mitt logi står en urläcker hoj i silver och blått som jag får disponera fram till att jag åker hem. En mycket sympatisk marknadsförare och teknikchef lånade mig den när jag frågade vänligt. Det är sådana där fina cyklar som man kan låna i Paris vid en station och ställa vid någon annan station när cykelturen är avslutad. Jag har lovat att ta med broschyrer från detta företag till min hemkommun. Tjänster och gentjänster kallas det visst.

Efter kvällens mingel skall jag spana in MPs Åsa Romson när hon talar och får jag tag i min bloggkompis Kim så skall vi ta och läppja på en öl eller två (till rabatterat pris givetvis).

 Nu skall jag strax duscha igen men innan dess skall jag avslöja en partihemlighet - Per Schlingmann är troligen en huvudfoting! Jag mötte honom på en trottoar och är helt säker på att jag skulle kunna gå rak och i högklackat mellan hans ben utan att han lade märke till det. Ni som känner mig vet att jag är 163cm kort så ni förstår hur lång karln är.

 Nu stundar sanering och mer om Almedalen får ni läsa om senare. Mot nya djärva mål!2 kommentarer:

  1. Ser verkligen fram emot fortsättningen på din Almedalsvecka. Dina inlägg är mycket intressantare än de andra som jag läst. :-)

    /Henrico

    SvaraRadera
  2. Tack Hedrico (länge sedan jag såg till dig)det är våldsamt spännande och se på något annat än vad det som alla andra gör och ibland så kan det vara väldigt roligt att vara hon som kom ut som Almedalsbloggare vid sextio års ålder. Nu sticker jag iväg mot minglet på cykel i kullerstensbackarna och i långklänning - det blir spännande.Tänker komma ut med nya spännande avslöjanden av partihemligheter så snart jag slagit tänderna i dem.
    PS Morotspyramiden i rondellen är borttagna - troligen en hälsofara.

    SvaraRadera