onsdag 11 juli 2012

Almedalsepilog

En liten incident gjorde att min Almedaldagbok kom av sig en aning och därför har inget skrivits om den sista biten av min politiska vecka bland högdjuren.

 Sista natten med gänget tillbringade jag med att försöka gömma mig undan det värsta oväder jag varit med om då ett åskväder utan dess like parkerade över Visby och speciellt över huset jag bodde. Det pågick i timmar med blixtar som lyste upp natten till dagsljus. När morgonen grydde var luften tung och klistrigt fuktig. Jag lyckades få låna en cykel och begav mig ner till scenen som News hade och där man varje morgon intervjuade dagens partiledadre inför det "riktiga" talet i kvällningen. Sossarna har verkligen fått en riktigt gammaldags ledare Löfven tycker jag. En rakryggad gammalsosse stod där och berättade vad som skulle ske när makten gick tillbaka till S. För att få lite kött på benen gick jag vidare till Aftonbladets intervjutält för min dagliga baguett och partiledarutfrågningen där. Lena Melin är en duktig utfrågare och nog hjälpte hon till att matcha Stefan Löfven en aning - tyvärr har inte Löfven trots sin duglighet förmågan "gå igenom" rutan som tidigare ledare. Jag kan inte bestämma mig för om Stefan Löfven är en gråsosse eller en grå sosse - han är nog både och.

 När det var dags att tänka på refrängen och packa för hemresan så satte jag mig på cykeln, och trampade iväg. Jag kom inte särskilt långt då framhjulet fastnade mellan två kullerstenar. Bakdelen samt jag lyfte och jag for över cykel och landade på mitt ansikte.Herreminje sa ont det gjorde! Det första jag tänkte på där jag i en hög med cykeln över mig var: "Undrar om någon tror att jag är full?" Andra var om glasögonen höll och om jag skulle bli ersättningsskyldig för en eventuellt trasig cykel och en totalt mosad korg.

 Plötsligt stod två kvinnor från V-tälten runt mig som kollade hur jag mådde och hjälpte mig att försiktigt ta mig upp medan de befriade mig från cykel. Från en av de fina restaurangerna kom en servitör(?) med tygservetter och en vattenflaska och han tvättade mitt ansikte. Först då förstod att jag jag blödde rejält ur näsan som svullnade allt mer. Det var toppenmänniskor och de var hur rara som helst. När jag andats ut och lugnat ner mig på en bänk, gick jag sakta till mitt rum övervakad av dessa "änglar" ,som också återlämnade cykel dit den skulle.

 Det var skönt att åka hem även om jag hade en fantastisk tid i Almedalen . Jag träffade så många personer som jag hade en viss uppfattning när jag åkte dit som jag fick revidera om flera gånger. Ingen namedropping här heller men någon jag speciellt vill nämna ändå är Kim Skerving( en tredjedel av moderata karameller) en sådan kompis att knata runt med i Visby och tillika Almedalsguide . En toppenkompis att ha med och dessutom hade han alla spännande saker inlagda i telefonen. Vi hade mycket roligt ihop och han visste vart bästa räksmörgåsarna fanns. Vi ses säkert nästa år i Almedalen Kim - eller hur?

 Göran Hägglund såg jag aldrig tala men mötte honom flera gånger i andra sammanhang - en sympatisk man som var en trevlig omtänksam minglare. Han har det nog tungt med den ryggsäck av gamla unkna ideer som än finns i partiet. Almedalenstalet han höll såg jag på webben och det var positivt att han pratade om annat än kärnfamiljen. Det finns ju i hans värd separerade familjer och hur man kan förenkla och förbättra när underhållsbidrag och barnbidrag skall fördelas. Tänk om Göran Hägglund kunde bli ett team med David Lega det tror jag KD,Göran Hägglund och David Lega skulle tjäna på.

 Nästa år i Almedalen tänker jag vara där, nu vet jag hur förlamande trött man blir och jag skall försöka ändra strategi hur jag skall agera. Jag kommer att åka med en bloggvän och jag skall undvika cyklar och backar. Nu skall jag vila ut, vårda min näsa och ha semester.

 Almedalen är ett fantastiskt informationsställe och politiskt lekland för vuxna nördar. Jag älskar det.

8 kommentarer:

 1. Tack för dina roliga inlägg från Almedalen och sköt nu om ditt sargade anlete! :-)

  Har aldrig ens tänkt en tanke på att åka till Almedalen, men nu har dina inlägg väckt litet nyfikenhet! ;-)

  SvaraRadera
 2. Det är fantastiskt spännande oavsett om man tycker politik är spännande eller ej om inte anat för att se att politiker är bara vanliga människor. Vissa fick man dock kolla noga för att se det.Nu skall jag (hem)söka släkt i Alingsås och på Öland. Skåne blir det en sväng i också. Ha en härlig sommar du också(om det blir någon)

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att det inte gick ännu värre med den vådliga cykelfärden.
  Hoppas du repat dig någorlunda nu.
  Ha en skön semestertripp på din hemsökelse turne´
  Förhoppningsvis visar sig solen lite mer såhär i
  andra halvlek av sommaren. =)

  SvaraRadera
 4. Vad fantastiskt intressant du skriver Stina. Har läst igenom din vecka i Almedalen och jag önskade jag hade varit med dig. Härligt att läsa det du skriver. Anna H

  SvaraRadera
 5. Helena Onnerfors16 juli 2012 23:41

  När ska du skriva en bok Stina?? Du skriver så intressant och "målande" med en massa humor. Har läst alla dina blogginlägg nu och man både skrattar o gråter:) Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Hej,ja du att skriva en bok vore en dröm - men tror du någon vill läsa det jag skriver? Men tack för att du tycker om det.

  SvaraRadera
 7. Hej det var kul att ses i Almedalen. Synd att du föll på cykeln mne det var ett äventyr att cykla där. Jag såg flera incidenter.

  Åskvädret märkte inte jag. Sov som en stock hela natten.
  Din blogg är jättekul jag lägger upp den i min bloggrulle. Vi hlrs.

  SvaraRadera
 8. Tack Mary det var kul att se dig också och vi ses säkert nästa år - jag tänker kampera med Anybody då.

  SvaraRadera