söndag 22 maj 2011

Still alive and kicking(or moving)

Herre Gud så ont ett riktigt dundrande reumatiskt skov gör - och ingen reumatolog i sikte. Händerna fungerar inte som de ska och mitt ena knä är svullet och har en inbyggd kniv med blad åt båda hållen som hugger i varje rörelse. Paraffinbehandlingen lindrar värken i händerna för stunden och jag har fått mängder med hjälpmedel utskriva. Väldigt fiffiga saker som specialsax och osthyvel med uppåtvinklat handtag,så i morgon så tänker jag ringa husdoktorn för värktabletter som dämpar att det känns som någon misshandlat mig. Jag mår annars ganska bra med livet och det som sker med det.

Hur många vet att det för några dagar sedan var "Bokbytardagen" och att man skulle ta sig till något torg bärande en bok för att få kontakt med någon som ville byta ut den mot en annan? Det var verkligen skralt med intresserade på våärt stora fula torg där jag hasade runt med en bok av nobelpristagaren Herta Muller för att få kontakt med en bytare. Slutligen dök en kvinna upp med en ryggsäck full med böcker, sedan ytterligare en kvinna och därefter en kvinna till. Som avslutning stegade en reslig äldre gentleman till oss med en bokpåse. Vi exponerade våra skatter på en stenbänk vid Fredmonumentet i folkmun kallat för "Tekla på tôrget" och vägde konfererade och bestämde oss för vad vi ville byta till oss. P.G Wodehouse's De bästa golfhistorierna blev min i byte mot min nobelpristagare. En Sigge Stark inbunden i halvfranskt band bytes mot en blodig deckare och det var mysigt att vara med i ett litet bokälskarkotteri i snålblåsten på torget. Roligt var att en av kvinnorna med böcker har en bokblogg som innehåller mycket godis för en bokmal. Denna blogg heter LYRANS NOBLESSER - titta gärna in där om ni vill.

Denna helg har har vi haft besök av mannen i mitt livs senaste barnbarn. Han är i stora upptäckaråldern (1½ år) och den gossen är ett tekniskt snille.Vår tv är inställd på nytt sätt när det gäller ljud färg och annat som kan justeras. Det finns små knappar bakom en liten vikpanel på tv och de fann han direkt. Allt som har en knapp som kan tryckas in eller petas på är tryckt och petat på och i. Vi har en sköldpadda som lider av shellchock efter att ha blivid dunkad på med en boll och sedan blivit utsatt för ett fritagningsförsök ur skölden. Surögda Ester vill ha mat och kattlåda inflyttad garderoben hon har skaffat politisk asyl i - maken har slagit sig medvetslös mot sängkudden och tar in sin skönhetsömn, själv kör jag diskmaskinen för tredje gången och tvättmaskinen går för fullt.

Här sitter jag och saknar Lillen, hans storasyster och föräldrar. Barn är underbara men det är bäst att veta att dessa barn har egna föräldrar som tar hand om dem så man kan njuta av dem i lagoma doser. Visst blir det mer än intensivt det är sant och det är faktiskt jätteskönt när de åker hem. Nu ekar det tomt i lägenheten och i synnerhet kylskåpet, men jag är säker på att vi får nya trevliga besök. En sak förstår jag inte alls och det är gamla kvinnor som med hjälp av konstgjord befruktning och obskyra gynekologer skaffar barn - de kan inte veta vad de gör sig själv och barnet. Jag är helt slut efter besök av en liten kille och hans syster under en helg - de skall ta hand om ett barn dygnet runt på alla sätt.Det är roligt med småungar men bäst är ändå att någon annan har ansvar för ungarna.Härligt att det är så-

Nu orkar inte nävarna mer skriveri men jag lever och är på G.

3 kommentarer:

 1. Det är skönt att höra att du är alive and kicking!

  Tyvärr hade jag missat bokbytardagen totalt.
  Annars hade jag gärna bytt till mig något nytt.
  Jag gillar PG Woodhouse. "Fastrar är inga gentlemän" är en av mina favoriter.

  Jag har emigrerat från AB bloggen och flyttat in här på heltid nu. Och det känns ganska bra faktiskt.

  Jag hoppas du får den medicin du behöver och blir riktigt fit for fight snart Granny! =)

  SvaraRadera
 2. Hej Libra, jo jag är på G även om det bara är på lilla g. Försöker nu bevaka min plats i telefonkön till min doktor. Nu blir det snart en ren emigration från AB-bloggen till Blogspot - Välkommen hit på heltid.

  SvaraRadera
 3. 2 timmar är rätt lagom. Sen är hjärnan mosad och den kommande veckan förstörd!
  Föredrar att göra som Ester! Välja ett enskilt liv i avskildhet!
  :O)

  SvaraRadera