onsdag 25 maj 2011

Lycka smittar!

När en av mina vänner blev änkling för drygt ett år sedan så gick solen ned för honom totalt. Han satt här stilla vid mina herrmiddagar och blev tystare och tystare, han liksom bleknade och hans konturer suddades ut på ett stilla och sorgesamt sätt. Han blev tunnare och tunnare och jag försökte se till att han åtminstone åt ordentligt.

En dag när han satt hos mig sa han försynt :"Jag har träffat en kvinna - men jag förstår inte vad hon skall med en gammal gubbe som jag."Jag blev så glad så jag kramade om honom ordentligt och förklarade att han var en trevlig medelålders herre med många trevliga kvaliteter. Nästa gång jag träffade min vän hade han en klarblå tröja och randiga strumpor och med ett matchande leende. Mannen i mitt liv och jag var för några dagar sedan på födelsedagsuppvaktning av vännen och den kvinna som fröjdade hans hjärtat så - de hade firat hans 68årsdag med en förlovning!! Att se två lyckliga människor som verkar sväva på moln är sagolikt roligt och det värmer och glädjer mig så. Lycka kan vara att uppleva andras lycka och vad den gör med människor.

En av mina kvinnliga vänner har haft en vidrig vår med ett arbete där arbetsmiljön har knäckt flera stycken.När hon började känna svåra stressymtom med bland annat en mage som kollapsade blev hon riktigt nere. Hon blev riktigt eländig och klarade ingenting. Det fanns tankar på att det var riktigt svåra åkommor hon led av och det slutade med att hon fick söka sjukvårdens hjälp.

Det var inte så svårt som man kunde tro - min kompis skall bli mamma till hösten. Hon är gravid för första gången i sitt liv och blir då en 43årig mamma. Det är första barnet för både mor och far, allt är konstaterat vara bra och de är självlysande lyckliga.

Jag mår så bra och är så glad så det betyder inte ett dugg att inte en led hos mig fungerar som den skall. Man blir lycklig att ha lyckliga vänner.Jag mår så gott!

3 kommentarer:

 1. Jag kan inte heller låta bli att le när jag läser om dina vänners olika liv. =)

  SvaraRadera
 2. Då få vi hoppas lyckan fortsätter blomma för dem!

  SvaraRadera
 3. Jag vet att du inte blir arg, därför vågar jag säga att jag inte tycker om din Botero.

  Underbart att få förlova sig när man är 68.
  Hälsa och gratta.

  Stackars dig som har så ont i lederna.

  Hoppas det blir en fin helg för oss alla trots allt elände.

  SvaraRadera