måndag 16 maj 2011

Här är dagens stora gnällspiksforum

När inget stämmer och det är motlut från det man slår upp ögonen bör man stanna i sängen. Jag funderar verkligen över varför jag bemödade mig med uppstigning alls denns jämmerliga dag.

Mina leder värker och är obrukbara och påklädningen var så hemsk så den fick jag avbryta och åla i min gröna kaftan istället.Jag mår apa och ingen hjälp finns att få för närvarande.Min älskade husdoktor har skrivit ut värktabletter och en remiss till reumatologmottagningen - där gäller dessvärre inte vårdgarantin alls- Det finns så ont om reumatologer så man kan inte få de nya fina(och dyra)biologiska medicinerna eftersom de bara får skrivas ut av specialistläkare.Jag får vänta länge än på en tid på reumatologen helt enkelt.

I morgon skall jag till sjukhuset för att få någon hjälp medan man betar av patientkön.Jag blir ganska grinig på att vänta på läkartid och ont har jag. Jag klarar inte av att öppna en skruvkork, det gör ont att trycka ner tangenterna på datorn och att använda nycklar kan jag bara glömma. Nu skall jag få en serie paraffinbad för händerna så får vi se. Funkar det vill jag stoppa hela min kropp i ett fullt kar med varmt smält paraffin, men det finns nog ingen möjlighet till. Fötterna skulle jag bli överlycklig om jag ändå fick doppa med i badet. Jag mår illa så ont har jag.

Inte nog med att jag är så ömkansvärd - vädret liknar ingenting heller.Amplarna på balkongen innehåller mer vatten än blommor för tillfället. Surögda Ester vill inte ut på balkongen för fågelspaning en gång - hon vill ligga i garderoben bland de vita tröjorna så hennes pälshår syns och fastnar riktigt bra där. Gunvald Sköldpadda har för tillfället ockuperat husses ena sko.Husse sover sin skönhetssömn eftersom han sov dåligt i natt med en gnällig tant bredvid sig.

Hemskaste sak jag måste utföra snart är att trots väder,vind och allmän djäklighet ta mig till affären för toapappret är slut. Det är pappersnäsdukarna och blommiga servietterna också. Dressed for succees kommer jag säkert att vara när jag hasar runt hos hökaren i mina gamla tofflor.

Så där, nu har jag gnällt av mig allt vad jag kan.Kroppen känns lika eländig men det regnar inte - i morgon är en annan dag trots allt och den blir säkert bättre.

6 kommentarer:

 1. Åh .. stackars, arma dig!!! Värk som det inte går att komma undan från ens en enda futtig minut är det absolut värsta som finns.

  Jag önskar att jag kunde hjälpa dig. Jag har suttit och googlat på reumatologer i området, men det finns ju inga privata. Men det finns privata sjukhus i Stockholmsorådet, ibland kan det vara värt besväret att söka vård någon annanstans.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha jag har också googlat och kollat men tyvärr. Stockholms området har privata läkare men det tar ett 3 - 4 veckor att få komma dit. Jag hasar iväg i morgon och hoppas att deltidsreumatologen är där då och inte bara ljusstöpningspersonalen. Tänk att jag var så enfaldig att jag trodde värmen i luften skulle få mig att må bättre. Men icke så.

  SvaraRadera
 3. Usch och fy och medkänsla! Jag hoppas verkligen att du kan få någon hjälp och det snart!
  Taskigt att säga det kanske, men Codliver mår ganska bra, trött och stressad, men det är självförvållat.
  Snart är det sommarlov från tre engagemang vilket ger mig flera lediga dagar i veckan.
  Kramar/Codliver

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att du har fått hjälp mot värken nu så du får njuta av våren i stället. Det är inte roligt att ha värk, det tar så mycket ork av en.

  Jag unnar dig att strosa utmed älven och se när gamla Karlstad blommar upp och det dyker upp folk från ingenstans. Karlstad i sommarskrud är svårslaget.

  Jag antar att du undrar vem jag är... men jag är en gammal Karlstadsbo som har läst hos dig ganska länge, jag följde med från AB-bloggen. Men jag tittar nog in fler gånger nu när jag har en blogg här jag också... fast inte lika underhållande som din. Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du mår bättre Granny!
  Och att solen skiner på dina stackars balkongblommor (och dig) hela helgen. =)

  SvaraRadera
 6. Men stackars dig....hoppas det känns lite bättre nu än när du skrev
  Kram på dig

  SvaraRadera