lördag 7 maj 2011

Aaaaah Ooooh Ååååh - eller:Äntligen stod HAN i talarstolen

Ingen har väl missat att Moderaternas stora stämma avhölls i min hemstad. Vi var hur många som helst härifrån som har arbetat med allt som skall göras. Vi har varit lotsar, städare och seminarievärdar bland annat. Vi har varit som en arme av blåklädda myror som har utfört alla tänkbara sysslor (och några till) i olika lokaler i konferenscentrat och även ute på stan.

Mitt första uppdrag var som seminarievärd i museets hörsal åt Filippa Reinfeldt. Hon är ett riktigt proffs som lägger märke till ser alla i servicestaben runt omkring och det känns bra när man blir tilltalad med namn och verkligen blir sedd. Mannen i mitt liv var samtidigt på något annat ställe och avkrävde seminariebesökare utvärderingsprotokoll.

Nästa seminarie som jag var värd för handlade om webbkommunikation och bland åhörarna hittade jag någon som jag bara stött på i bloggvärlden - Tokmoderaten. Han kände givetvis igen mig på min beskrivning - snyggast på stämman och den med de längsta benen.

Så var det dags!!!! Vår finansminister ANDERS BORG skulle tala - ni vet han världems sexigaste finansminister med hästsvans och ring i örat. Ååååh det ringet i huvudet bara jag tänker på det och paniken jag fick när jag letade en sittplats så nära honom som möjligt var hemsk. När jag såg EN plats längst fram på första raden så ålade och klättrade jag dit och snodde åt mig den.

En trevlig dam som verkade bekant höll ner sitsen åt mig så jag kunde dimpa ner på hela rumpan. Under massornas jubel stod han äntligen där på scenen och jag kunde inte låta bli att ventilera vad jag tyckte om Borg med kvinnan bredvid och hon skrattade hjärtligt och sa att hon uppfattade honom som mycket trevlig och lite blyg. (Vi) nåja jag svamlade vidare om detta sexiga handjur och min åskådarvän skrattade så det inte var klokt - då ramlade poletten ner i min arma träskalle också.Jag diskuterade eller rättare sagt höll en monolog och detta sexobjekt med vår kulturminister. Hon var hur gullig som helst även mot en praktidiot som mig i fortsättningen med. När jag upptäckte var jag befann mig såg jag att jag hade arbetsmarknadsministern, justitsieministern och partsekreteraren därefter. När jag vred huvudet åt höger så stirrade jag in i statsministerns bruna ögon två stolar bort.Jag satt plötsligt i regeringssäte - jag och en massa ministrar och annat löst regeringsfolk.

Undrar ni om hur Anders Borg formulerade sig eller vad han pratade om när det gällde finanserna? Ingen aning faktiskt men om ni inte tror mig om att jag var där och satt där jag sa så gå in på SR play så får ni se en tant som sitter bredvid kulturministern,hon har huvudet på sned,extatisk blick och påminner om en fisk på land med sin gapande mun. Den tanten är jag och jag har inte hämtat mig än efter den händelsen.

Efter ytterligare några timmars arbete ilade vi hem för snabbdusch och tillbaka för buffe och mingel. Maken stannade hemma han sa att han var för trött men jag tror det var hockeyn på tvn som var orsak till den tröttheten. Sjalen i grönt och rosa som jag fått av Anybody i födelsedagspresent var perfekt till den gröna blus jag hade och passade perfekt till blommiga strumpor och svart kjol. Mina gamla platåpjuks från sjuttiotalet blev perfekta till och med diamantörhängena(för det var det väl Any?)i öronen blev det perfekt.Min rosa rosväska fick mig att verkligen se nobel ut. Maria Corazza Bildt tyckte väskan var jätteläcker och sa att hon hade sett sådana Italien i andra färger med. Det var urkul att minga, jag har pratat med så många trevliga människor från alla möjliga håll och kvällen var underbar på alla sätt. Det är fånigt med namedroping så det låter jag bli. Det enda som jag inte gillade, men där var jag nästan ensam, var underhållningen som bestod av SvenIngvars.Gillar inte dom och har aldrig gjort. Höjdpunkter under aftonen var kram av Tokmoderaten och Anders Borg.

Lördagen var lika hektisk men inte så lång och avslutades med tal av Fredrik Reinfeldt innan alla avreste utom vi som skulle städa.Tvi tusan vad vi städade och plockade affischer och kampanjmaterial. När man kom hem var man fullständigt slut och vi blev sittande och bara glodde utan att orka något annat.

Nu skall jag hämta tårta och besvara hälsningar från vänner och bekanta som skickat hälsningar på min födelsedag. Den allra första bloggvännen har hört av sig liksom andra. Kram på er som firar mig, jag älskar sånt. Tack!

5 kommentarer:

 1. Idag finns viktigare ting än hästsvansar!
  Idag vill jag gratulera den grannaste tanten jag vet!
  Grattis Granntanten!
  :O)

  SvaraRadera
 2. Grattis på din bemärkelsedag!

  SvaraRadera
 3. Tack älskade kompisar!Jag älskar födelsedagar - i synnerhet min.

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott Granny!!!
  Jag hoppas att det var en fantastisk födelsedag helt i stil med den fantastiska kvinna du är!

  Vad vore bloggen i all sin glans
  om inte Granntanten fanns?

  Grattis kramar från mig!

  SvaraRadera
 5. En förtrollad dag - massor med karlar (ink min) firade mig med blommor champagne muntra tillrop och andäktig tillbedjan. Jag fick näastan äkta diamantörhängen av Anybody.Några glada kondoleanser inflöt också elektroniskt. 8-0

  SvaraRadera