måndag 6 juli 2015

Jag delar gärna rum med dig Jan Björklund nästa år i Almedalen

Nu har jag landat i verkligheten, pussat både Mannen i mitt liv och katten Surögda Ester. Tvättmaskinen går för fullt liksom åskan men jag har hunnit glo på "pläjen" i tvn så jag såg och hörde Jan Björklunds tal i Almedalen.

Av alla predikningar, uppläsningar och tal så var det här TALET. Björklund är en god talare och har alltid varit oavsett innehåll i talet och det här var fint. Den här mannen levererade på ett avslappnat men engagerat sätt. Alla partier har sina hjärtefrågor, liksom jag och andra väljare fast vi inte alltid vet om det - Björklund triggade intresset för sina (även om åhörarna var få denna sista talardag) men han pratade fint inför denna skara.

Alla andra har bjudit i till en mental helikoptertur där de har sett vad som varit VIKTIGT för oss utan att bjuda in oss vanliga dödliga till trippen , vi har fått några "jämmerocheländeskonfekt" t ex. av smaken "Lena kan inte köpa mjölk till sina barn utom på söndag - den är för dyr". Det är allt vi får om inte det serveras jonglering med många miljarder i luften eller snabbkurs i luftslottsbyggande. Björklund klev inte in i helikoptern en gång för han tog oss på en promenad, gräsrötter bland gräsrötter där vi fick möta gamla mamma och valfriheten. Han ingav förtroende med det han sa, ingen uppenbar lögn av vilken färg det månde vara kunde jag upptäcka.

Snyggt utfört tal Janne ! Den rosa tröjan var attans snygg på dina axlar och ger dig extrapoäng i mitt system.

De som undrar över rubriken ska jag berätta om varför jag tror att Jan Björklund skulle kunna vara min rumskompis - under fyra almedalsår har jag haft två sambos. Det har varit min kompis Henrik och så Anybody, personer jag litar obetingat på, som ser mina brister och nördigheter och ändå står ut, till och med gillar mig trots det och vi har roligt ihop. Båda två har sett mina mörka rum och finns kvar. Jag tror att Jan Björklund passar in efter det jag tog in, kanske har han redan tea klart när jag vaknar.

Drömmar, tokigheter ja ren galenskap blandat med skär realism, givetvis också glädje bygger våra liv och jag vill tacka alla ni som följer  mig och mina bravader i min värld för ni har gjort mig till en av de femtio främsta av 12600 registrerade bloggare inom politiska bloggar. Varje gång någon av er tittar in på min blogg registreras det som ett besök - TACK snälla ni för det ! Fortsätt gärna följa mig om ni tycker om det jag skriver. Det här är min syn på livets olika aspekter här och nu.

2 kommentarer: