onsdag 8 juli 2015

Gästkockar i Almedalen eller ju fler kockar desto sämre pizza

Ingen reseskildring är komplett om man inte får några tips om lokala lokus att stilla sin hunger på. Här har ni en lista på pizzerior som fanns i  Almedalen men bara för en enda kväll s k one-night-stand
Jag beskriver huvudmeny , gästkocken, smak, konsistens utan inbördes rangordning men vad jag tyckte i det stora hela.

Pizzeria S huvudmeny var "The Blacksmiths' Nightmare".
Beskrivning : Stadig betongplatta med garnering av dogmer, lögner och spridda löf(v)ten. Luktade källare och mättnaden skulle beskrivas som en tung klump i magen. Kvällens kreatör gick under artistnamnet UPPLÄSARSTEFFE och verkade vara en olycklig nybörjare. Ingen dietist inblandad där inte.

Pizzeria C  levererade en fräsch pizza med god sallad. "Annie's Daylight" var välkomponerad på en rejäl botten och samtliga ingredienser var närodlade och spänstiga. En pizza för de som inte vågar prova någon ny smak eftersom de har den här som favorit och vet vad de får. Kvällens kock ALLIANSANNIE kan konsten att mätta de hungriga. Gott!

En ny pizzeria och helt oprövad kock lanserade Pizzeria KD. "Bomber och Granater" var en pizza som skakade liv i ätaren. Tunga och oväntade ingredienser som serverades med rejäl kryddning som kickade igång smaklökarna. Kocken CAPTAIN EBBA HADDOCK gjorde en fantastisk debutmeny med extra järn som tillbehör. Väntar ivrigt på kockens meny nästa år. Fullfjädrad från start.

Pizzeria Fp förvånade mig sin jordnära skapelsen "En Promenad I Folkhemmet". Alldeles vanliga ingredienser som både tilltalade och smakade bra för en gräsrot. Enkelt och närande av en rutinerad kock som vet vad lyssnarna behöver. Bra levererat av 18-MINUTES-JANNE. Meny som fick mig att tänka under matsmältningstiden.

Familjepizzan från SD då? Jo då förutom att man har en helsvensk bagare som tillverkar pizza "Family Svea" så var ingenting oväntat i kompositionen förutom att den för dagen var bakad för våra minsta , den var alltså lättuggad , passerad och garnerad med pure'. Inte så kulinariskt tilltalande för mig som vill ha tuggmotstånd men kanske mättande för de som behöver den. Kocken DADY JIMMIE var bra med de förutsättningar som han hade att arbeta utifrån. Hans pizza kommer dock inte att finnas i min picknickkorg.

Pizzeria Mp borde nog kollat vad de hade i råvarukorgen innan de startade vedugnen. "Elevens Elegi" var mer än ledsam där den tronade på tallriken - fri från alla naturliga tillsatser. Kocken FREE FRIDOLIN hade inte en gång ett grundrecept att arbeta efter och fingertoppskänslan saknades helt. Undvik detta (mat)ställe!

Den tredje kvinnliga bagaren arbetar på Pizzeria M och serverade "Lilla Blå" till hugande och hungrande. Allt fanns med metodiskt pålagt och i fyrkantig form - det var i stort sett det enda och som stack ut. Mättande av en teoretiskt välutbildad kock men där hade jag förväntat mig något mer. Kanske en rykande kopp stark kaffe hade höjt det hela.

Slutspurt med Pizzeria V lämnade mig hungrig och törstig beroende på att mina anspråk var små från början. "Ljumma Vindar"är inte pizzan för mig hur många gånger som JUBLAR-JONAS än försökte sälja in den till mig.

Nästa år i Almedalen lanserar jag en Pizzeria GRANNTANTEN som levererar hela veckan - samma grandiosa pizza hela veckan "Extra Allt Men Icke Riktigt PK". Välkomna då! Granntanten levererar!

2 kommentarer:

  1. Jag inser att pizzan Bomber & Granater är precis vad jag saknat på vår lokala pizzabagares meny. Anfäkta och anamma, här finns alla ingredienser för en framtida försäljningssuccé!! ;-)

    SvaraRadera
  2. Det finns en mildare variant av den: "blixtar och dunder" men det är en mjäkig variant. Den här slår allt.

    SvaraRadera