måndag 30 juni 2014

Jag reclaimar den rosa färgen

Det finns förolämpningar och förolämpningar i livet och idag var jag en hårsmån från att verkligen  bli det som är så modernt - kränkt! När man blir påhoppad av vilt främmande människor för att de ser en liten tjock tant med rosa hår och därmed föresätts vara en medlem av Fi. En sådan otrevlig slutsats gjorde mig så rasande så jag meddelade i amper ton att : 1 nej jag tillhör inte Fi och kommer aldrig att göra det heller. 2 Jag är inte feminist heller - i alla fall inte den sorten som man menar i allmänt tal. 3 Jag är moderat , men tänker inte färga håret blått för det - det är jag alldeles för ung för. 4 Ingen hade talat om för mig att den rosa färgen bara var något för Fi och My Little Pony. Härmed deklarerar jag att jag återtar rätten att bära rosa utan att etiketteras som någon annan än mig själv.

Trevlig dag i Almedalen i övrigt, seminarium om de politiska partiernas framtoning i media och hur de presumtiva väljarna påverkas av de såväl positiva som negativa artiklarna. Intressant på många sätt och bra presenterat. Ett annat seminarium var om innovation och där pratade min facebookvän Sven-Otto Littorin, tänk han kände igen mig och jag fick en kram. Det gillade jag skarpt fast det kanske inte är politiskt korrekt att göra det, en sak jag fullständigt struntar i - jag gillar personen Sven-Otto nämligen. Örebro universitet med Grythyttans matakademi hade ett gott mingel med sjövilt goda snittar och alkoholfri drink. Smarrigt!

Kvällens talare i Almedalen var KDs Göran Hägglund och det var ett bra tal tycker jag. Han är en bra och sympatisk talare och talet var med god retorik och hade bra substans. Visst hade han som vanligt en hel del ordvitsar som han lade i ett block men det han sa i övrigt var på allvar. Det inger förtroende när en politiker gör som Hägglund och tillstår att man gjort saker fel eller inte riktigt ordentligt men verkligen vill göra något åt det. Han pratade om sitt partis kärnfrågor på ett mycket bra sätt - han inger förtroende helt enkelt och jag tycker om honom. Hoppas att KD klarar kvalgränsen i valet med mer än 4% för jag tror vi behöver det partiet.

Hoppas verkligen att den som sabbade min lånecykel ikväll får ett plågsamt loppangrepp - det är verkligen inte roligt att gå en halv mil för någon som är vilse i pannkaka redan från början.
Nu är jag trött och skall sova , vi hörs imorgon säger er Granntant i Almedalens mingel. 

6 kommentarer:

 1. Jag är inte överraskad över att du blir behandlad som en anhängare till Gudrun .. tänk bara på alla som inget säger utan bara tar det för givet. .... eller ... förresten .. tänk inte på det!

  För min del så funderar jag på en personlig nummerskylt när min nylackerade ROSA bil ska ut på vägarna. Något som på sju bokstäver kan slå fast att jag INTE är feminist.

  ALLA förslag emottages tacksamt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. en nummerskylt med JUST PINK eller PINKPANTER vore väl något? Hur är det med förkylningen?

   Radera
 2. Berätta garna mer om HUR du blev "påhoppad av vilt främmande människor"?

  Det är imho inte förvånande, att folk utgår från att någon med chockrosa hår, gräsgrönt hår eller knallblått hår (jag har sett samtliga hårfärger) har någon apart profil... och I Almedalen ligger det förstås nära till hand att gissa på Fi.

  Men... det är ohyfsat att kommentera någons val av hårfärg,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om någon kliver fram till mig och nästan står på mina tår samtidigt som man säger: Jag förstår att du tillhör Fi med det håret - då känner jag mig påhoppad Johan.

   Radera
 3. Attans, å jag som har rött hår, äkta vara. Jag skulle bli mycket kränkt om någon påstod att jag tillhörde den rödgröna röran på grund av håret. Jag gillar också Göran Hägglund. Han har fått min röst vid några tillfällen. Han ger som sagt var förtroende. Jag gillar KDs familjepolitik t ex. Dessutom har jag ju min goda vän Sverker som är KDs landstingspolitiker i Västernorrland. En underbart härlig typ som jag garvat mycket tillsammans med. Det var klockrent att det var Sverker som ställde till med att vi blev försenade från Kastrup en gång efter en nordisk konferens. Han hade glömt sig kvar i taxfreen, så planet fick vänta tills han behagade dyka upp.......:-)

  SvaraRadera