måndag 23 juni 2014

Ber om ursäkt - alltihop är mitt fel

Tänk förra veckan vilket underbart väder vi hade. Solen sken, luften var varm och det var underbart att vara ute trots att mesta tiden gick åt att vattna rabatterna. Våra odlingar artar sig utmärkt, bär, tomater, bönor och potatis kommer att få skafferi och frysbox att digna under markens gåvor när vi tar hand om dem. Livet leker när det känns på det viset.

Förra veckan köpte jag mig lite kläder eller små kläder får man kalla det, för det var linnen och korta  shorts. Hemma insåg jag att trots att linnena var rejält urringade var det riskfritt att jag på något vis verkade ekivok i min exponering av bysten - jordens dragningskraft hade flyttat ner tuttarna rejält. Oförskräckt fortsatte jag att prova de nya shortsen och de var verkligen korta. På unga tjejer med långa kalvben och skrattgropar på knäna är de säkert jättesöta men om man är begåvade med taxben utan smilgropar men med skrynkliga lår då är det nog kört. Mannen i mitt liv så dock att shortsen satt fint och att jag nästan fick en midja på köpet. Jag tog det som en komplimang även om jag några sekunder övervägde att dra in hans kvällsmat för de orden. Nå ja - nu har jag i alla fall fyra nya linnen och två par shorts i modern tappning.

Efter alla vedermödor med mitt sommarmode behövde jag lite avkoppling och letade reda på min bikini från Madrid - neonfärgad, blommig och inte använd på många år. Jag älskar den fast den mest är till lyst så den åkte på i ett huj. Våra garderober lider nog av fukt så bikinin hade krympt en aning men det gör inget på en insynskyddad altan och i en Baden-Baden. Fram tills dess jag klev ut var dagen perfekt men sedan hände allt - jag är ledsen för det som hände men det är som det är.

Jag klev ut genom altandörren, vek ut mig i solstolen och solen försvann! Den har varit borta sedan dess och dessutom byttes värmen ut mot regn. Långa funderingar har fått mig att inse att denna väderkatastrof beror helt och hållet på mig och ingen annan. En något rundhyllt soltörstande granntant i för liten bikini, då blir det helt enkelt överbelastning på nätet och då går en säkring.  Nu i semestertider är väl elektriker en bristvara även för vädergudarna men vi får hoppas att vi får en fungerande sol framöver.

Om och när solen och värmen återkommer lovar jag att nalkas den iklädd blommig burka för att skona er från fler väderkatastrofer. Solning kommer bara att göras av mina fötter - en i taget. Bikinin kommer bara att användas när jag dansar slöjdans för maken sena nätter inomhus.

Förlåt mig - ska aldrig göra om mitt stora misstag, jag gör ständigt nya istället.

3 kommentarer:

 1. Hoppsan, var det ditt fel? Jag trodde det var mitt.
  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 2. Hahah, Skrattar gott :) Väldigt bra skrivet!!

  Kussen Sussie

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha kusinerna. Till veckan kommer läsning för er om Almedalen. Skoningslösa och ingående porträtt av våra politiker och ett särskilt litet av Anders Borg (suck!)

  SvaraRadera