söndag 29 juni 2014

Så mycket bättre

blev det inte idag i Almedalen trots att "så mycket bättre"-stjärnan Miss L värmde upp åt Stefan Löfven inför hans tal. S-ledare inledde knackigt med en ljum gröt bestående av just inget annat än  left-overs ur politikens kylskåp .En sådan anrättning blir inte bättre av att kryddas med käcka tillrop om bröder och systrar som skvätts över med en dos hemkokt feminism. Att karln saknar karisma rår han inte för men det hade inte varit fel med någon bättre talskrivare.  Kvällens föreställningar blev bara en trött föreställning om och av en grå sosse även om jag nästan hörde lite stöveltramp i bakgrunden.

En liten fråga stannar dock kvar i mitt huvud efter kvällens tal och det var om hur alla saker skulle bli bättre NÄR sosseriet tar över , oavsett om det var kvinnolönerna, arbetstider eller situationen i skolan -man åtgärdar det i samarbete med facket? Varför det undrar jag och funderar samtidigt på om den kära tvångsanslutningen till partiet skall ingå i det pangerbjudandet. Jag kanske bara är nojig men det står jag för om det är så.

Almedalen är sig lik men otroligt mycket blötare än de andra gångerna jag varit här. Troligen har Gotland fått hela årsnederbörden under ett stackars dygn. Jag och mitt ressällskap har hört intressanta seminarier och även minglat. Inför minglet blev jag fotograferad som Almedalens coolaste frisyr och har blivit intervjuad av tidningen Land av samma orsak. Det är tydligen så när man ligger på topp men jag står ut med att kändismingla som jag är, även med Ylva Johansson - man är ju en ödmjuk typ som ni vet.

Innan jag somnar så skall jag avslöja en hemlis om NWTs politiske redaktör : Han är ute och cyklar i politikens tjänst. Vi delar boende och kommunikationerna är urusla så vi har hyrt cyklar för att ta oss fram och runt till evenemangen. Misstänker också att redaktörn är smygfeminist för han trampar runt på en damcykel.

I morgon skall jag lyssna på Göran Hägglunds tal på kvällen och besök flera seminarier som jag anmält mig till. Rapport kommer på allt jag ser och hör - serverat på mitt sätt som alltid. 

2 kommentarer:

 1. Jag tittar efter dig och hoppas du ställer dig lite strategiskt framför SVT:s kamera någon gång i kväll. Hoppas du har så roligt som du förtjänar .. själv sitter jag .. dunderförkyld .. och njuter i soffan och ser ett Almedalen som verkar dubbelt så stort som i verkligheten??

  Nästa år kanske jag hyr ett litet utrymme någon mil utanför Visby och ett "vrak" så jag kan transportera mig till talen på kvällen .. jag tror det skulle vara MIN ultimata Almedalenupplevelse .. för jag saknar verkligen inte trängseln, kommersen eller de överlägsna politikergudarna .. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arma du varför skall du vederfaras allt elände? Brutna fötter och dunderförkylning på en och samma gång.
   Kan jag inte få följa med nästa år? Det finns massor av loppisar som behöver upptäckas och att bara titta på talen funkar fint för mig. Mickes vrak är inte heller att förakta. Dock behöver jag en liten dos Anders Borg vid ett tillfälle under den veckan. Snälla jag vill gärna åka med dig.

   Radera