måndag 26 augusti 2013

Jag väntar på Kenneth och Lennart

När jag började i skolan så var mitt namn så vanligt så vi var tre som hette som jag. Det fanns även några som hette så men med Ann- före. "Alla" killar hette Kenneth eller Lennart förutom någon Ove i varje klass. Många namn dyker upp i olika cykler men ingen Kenneth eller Lennart så långt jag kan se.

Ove han var söt han och hade en morfar som spelade stora trumman i bruksorkestern. Alla småflickor dyrkade Ove och 1:a majtåget var enormt att gå i bredvid honom och strax bakom hans morfar. Drygt femtio år senare är Ove fortfarande snygg men att gå i tåget har för länge sedan mist sin tjusning - kanske för att trumman sköts av någon helt okänd för mig och sosse är jag ju inte heller.

Kennetharna och Lennartarna var lite busiga, hittade på hys och kändes lite farliga och vansinnigt spännande att vara i närheten av - mycket lockande med andra ord. Jag fick ingen av dessa gossar på fall och vet faktiskt inte om jag egentligen ville det heller mer än av farlighetstjusning. Min andre man hette förstås Lennart men han kom inte från min uppväxtort och var en trevlig man men i övrigt ingen med namnet Lennart eller Kenneth har tillhört min närmaste bekantskapskrets.

Det var nära att jag ljög lite, jag känner ju några Kenneth (vet ni att det finns en Kennethklubb som korar årets Kenneth?) som verkar vara trevliga härliga män av det jag märkt när jag träffat dom. Den ene bor i Dalby i Skåne är sympatiskt stolt över hustru och barn och verkar som han samlar bilar. Han bjöd på gott kaffe när vi dök upp oannonserat och han är välkommen till oss när han har vägarna förbi. Den andra Kenneth i närheten är vår landshövding en glad man som snabbt kommit in ruljansen och han sjunger gärna och bra också. Den enda lilla fläck på hans baner är att han är mas men det stör inte alls.

Som sagt när kommer det kort i lokaltidningarna av små telningar med text : Vår son Kenneth/Lennart föddes den 3 juli vikt 3850g, längd 52 cm. Det kryllar av Anton,Benjamin o s v, men inga Kenneth eller Lennart varför det? Det är dags nu att farfar eller morfars namn förs vidare och då kan väl Christina eller Monica bli populära namn på små flickor - vad tycker ni?

8 kommentarer:

 1. Kjell är också ett sånt där namn som inte längre dyker upp. Vi hade en Kjell i vår klass. Han tillhörde också de där "farliga" killarna som man trånade efter. Han hade precis rätta stuket på frillan och gick som Jerry Williams.

  För ett antal år sedan jobbade jag i kassan på Konsum på Söder. En liten man betalade med kort. Det här var innan pinkodernas tid så han skulle legitimera sig. Han hette Kjell plus det ovanliga efternamnet. Jag var ju tvungen att fråga om det verkligen var han. Och det var det. Nu såg han ut som en femtioårig trevlig liten lagom rund man. Inte så särskilt spännande längre.....:-)

  SvaraRadera
 2. Kjell ja - också ett namn lite i skymundan, men sångaren Brolle heter faktiskt Kjell. Visst var dom spännande med dessa "farliga"gossar.

  SvaraRadera
 3. Min syster meddelar hovsamt att hennes man ,min svåger heter Lennart. Konstigt att jag glömde honom men iof så kallas han bara Moberg.

  SvaraRadera
 4. Känner ingen Kenneth bara en Lennart. Som också var en sån där "farlig" typ i sina yngre dagar.
  Alla tjejer föll pladask. Men vi var bara vänner.

  I min dotters vänkrets döper dom faktiskt sina barn till lite äldre namn. Dom heter Einar och Edvin bl.a. Så dom äldre namnen är nog på väg tillbaka.

  Min bror har förresten en vän som heter Kent-Sixten. Lite lustigt namn. Varje gång han nämner hans namn låter det som om han pratar om ett dansband. =)

  SvaraRadera
 5. Dansband, där har vi en lanseringskanal för alla våra farliga gossars namn. Tack Libra för det insticket.

  SvaraRadera
 6. Och när kommer Gun-Britt, Ann-Marie och Margareta? Min bekantskapskrets vimlar av margaretor. Snälla flickor hela bunten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidscykeln talar för det, det kommer - men efter Kenneth och Lennart. Jag träffade lilla Gertrud tre månader för någon vecka sedan så det är nog på gång med dina flicknamn också.

   Radera
 7. Jag heter Gertrud som andranamn och tycker det är vansinnigt fult. För mig låter det som namnet på primadonnan i en Wagner-opera. Ich sterbe och hela kittet.

  Men Gertrud är tydligen på väg tillbaka. Har hört de som dessutom stavar det Hjärtrud. Och då blir det som en helt annan dimension.

  Glömde att närmaste grannen i mitt gifta liv hette Kenneth. Så att det fanns en Kenneth-klubb visste jag faktiskt redan....:-)

  SvaraRadera