lördag 24 augusti 2013

Ett par för stora stövlar, ösregn och kantareller

När det var som värst och näsan bara stack upp över vattenytan när det stormade runt gamla pappa så ringde min ena bror. Han sa att vi måste ut annars dör vi inombords för att vi glömmer att andas. Vi bestämde oss att vi skulle mötas på parkeringen och jag plockade med mig mina gummistövlar. Stövlarna är tre nummer för stora men köpta till ett pris jag inte kunde motstå, med iläggssulor och stora raggsockor så skaver de bara aning i ljumskarna. Jag har sett att det är modernt att ha gummistövlar jämt och i alla väderlekar - kvinnor går runt i minishorts och gummistövlar på stan och i solsken. Sist jag var hos frissan så arbetade hon i kort klänning och blommiga gummistövlar. Mina stövlar är bara till för att jag inte skall bli blöt om fötterna.

Min bror och jag åkte ut i skogen och regnet öste ner något otroligt där vi vandrade runt i skogen och pratade, teg eller plockade kantareller. Herre min je ett sådant katarsis det var! Sjöblöta men med full svampkorg orkade  vi höja blicken , orka andas och ta till oss en bit av livet framåt. Jag kände mig levande igen.

Vi har äntligen varit på vårdplanering - min syster, pappas gode man och jag. Det var en strid på kniven men från tisdag kommer pappa till ett korttidsboende för att sedan komma till ett stadigt demensboende. Pappas katt har flyttat till min syster och trivs finfint. Jag(vi) känner oss befriade nu när vi ser en ljusning. En ljusning för oss alla inklusive pappa - jag kan andas igen!

5 kommentarer:

 1. Så skönt, det är väl tur att livet går upp o ner, det kommer en ljusning, men ibland får man kämpa som bara den. Kram

  SvaraRadera
 2. Ja det känns bättre när inte livet enbart är att trampa vatten. Jag har sovit helt och hållet hela natten sedan vi fick besked om boendet. Slipper att stoppa in dåligt-samvete- besök i en fullspäckad dag - från och med tisdag skall jag bara vara till några ögonblick..

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att det verkar ordna sig. En dag i skogen är verkligen terapi. Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt att det fanns en ljusning bakom alla åskmolnen!
  Kram =)

  SvaraRadera
 5. Hej jag har gummistövlar på mig inomhus och utomhus jag jag har gummistövlar på mig åretrunt

  SvaraRadera