tisdag 29 april 2014

Liten resumé över vad som förevarit i mitt liv sedan senaste drapan på bloggen

Alla tanter jag känner skulle till Blåkulla under påsken - inte jag inte, jag stannade hemma och åt lite gott, odlade min trädgård eller åkte på konstrunda med mannen i mitt liv. Mat är alltid kul om man får göra den själv, plantera och odla är också skoj om man har handledning av käre maken. Tyvärr kan inte gubben min omsätta i praktiken det han vet om odling, beskärning och planteringsdjup eftersom hans kropp inte är samarbetsvillig med hjärnan. Jag är numer makens planteringsredskap och med de gropar jag gjort och de planteringar som utförts av mig så får jag be att alla som tänker besöka oss närmare midsommar vara försedd med machete för att hugga sig in. Se också noga efter vart ni sätter era fötter då vår tiger Ester kommer att finnas lurpassande i vår djungel för att med ett avgrundsmjau anfalla er.

Konstrundan vi körde runt Övre Fryken var kul för först hamnade vi på Packmopedsturnéns museum och fick beskåda mopparna som Plura, Totta Näslund, Dregen, Pernilla Andersson och andra kändisar gränslat på sina härnadståg - mäktigt på min ära. Göran Samuelsson som är den som hållit i dessa turnéer alla år spelade och sjöng för oss och hans vän Håkan Jäder drog några skrönor. Vi fikade i Görans kök och köpte biljetter till turnén i augusti.
Nästa stopp blev hos makens favoritkonstnär Johannes Wessmark, vi köpte en tavla som maken trånat efter länge. Nu får vi se vart den kan hänga för väggar börjar det bli ont om här hemma.

En kväll när jag tryggt somnat bakom makens rygg vaknade jag plötsligt i fel säng!!! Kommer ni ihåg sängen som Beppe Wolgers  tillbringade många tvkvällar i tillsammans med en mängd dockor? Den sängen var det, med massor av vita kuddar och bolster som var kantade med bred brodyr, mitt i sängen tronade en man i vit nattskjorta (också den var brodyrkantad runt hals och handleder) och han drack en röd dryck ur jättestora provrör. Det var ingen uppbygglig syn då karln såg ut som en mycket dålig parafras av aktrisen Naima Wifstrand spelande huvudrollen i "Farmor och Vår Herre", mannen var dock utan tvivel Robert Aschberg! En så obehaglig känsla det var att sitta på en stor dunkudde på Aschbergs fötter medan han hela tiden orerade om att det var en stor skillnad på att dricka ekologiskt framställd tomatjuice istället för alldeles vanlig dito. Nu visste jag vad det var i provrören han drack ur men jag blev inte klokare på vad jag gjorde i denna säng och varför ?

Efter många och långa tirader då jag funderade på hur jag skulle ta mig ur min belägenhet berättade "Robban" att jag var en vinst han fått - jag var Veckans GRÄV-ling. Han var såå fantastisk och hade gjort så många fina forskningsgenombrott så han hade fått mig att tjata livet ur. Så han tjatade om allt och ingenting medan jag satt och tronade på hans fötter. Tur var det att han sa något så korkat (som jag glömt) så att jag vaknade av ilska men i samma säng som min vanliga man. Det är ingen höjdare att hamna i säng med en kändis det vet jag nu.

Under helgen var vi på moderata seniorers årsstämma i Stockholm men ditt hade vi inte kommit i tid om inte en okänd Mikael skjutsade oss till tåget då Färdtjänst inte dök opp eller meddelade oss att man schemalagt vår resa hemmet-station i en bil som inte fanns. Mikael på Drottning Kristinas väg vi är så tacksamma för att du plockade upp oss fast du själv var på väg till Tyskland.
Årsstämman var lyckad och jag var yngst tror jag och min chockrosa kalufs fick många kommentarer. Seniorer kan och är en dåligt utnyttjad resurs det är jag säker på.

Sista dagarna har varit snärjiga värre, den kommunala omsorgen för mammor med många barn funkar dåligt där vi bor. Andmamman i slänten vid älven sliter otroligt med sina elva ungar så vi är några frivilliga som sliter med vallning och passning. Minstingen är en riktig vilding med en förkärlek för hundar cyklar och skateboards. Vi har räddat honom många gånger redan och får väl fortsätta med detta ett tag till - det är faktiskt roligt med dessa små dunbollar.

Nu håller jag på att ladda upp för min 62 åriga födelsedag, trots allt får jag bara uppleva den en gång så det skall firas.

4 kommentarer:

 1. Å jag håller på att fylla i alla papper som man måste göra om man fyller 65. Fattar de inte att man inte har tid med sånt. Numera ska jag inte få bostadsbidrag från Förskräcklingskassan utan från Pensionsmyndigheten. Sanslöst dumt och krångligt.

  Grattis i alla fall. Skönt att man fortfarande får uppleva sina födelsedagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch för fylleripapper, men skönt när de är klara. Jag tycker om att fylla år så det tänker jag göra med besked. Är spekulant på en lilaprickig väska men jag hör av mig om den.

   Radera
 2. Ja man kan inte påstå att du ligger på latsidan precis. Vilken härlig energi du har.
  Alltid något på gång verkar det som. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns bara en hastighet på livet och den har jag.

   Radera