torsdag 3 april 2014

Det kom ett brev

..fast egentligen kom det fler. I går låg ett vadderat kuvert på hallmattan - det var ett litet minnesalbum från min fars begravning. Vackra foton på en kista under ett bårtäcke. Tulpaner i massor från oss ungar, en präktig blomsteruppsättning från det fackföreningsförbund pappa tillhörde hela sin arbetstid som svensk och fabriksarbetare samt en liten vacker bukett från släktingarna. Det är ett minne i det lilla albumet och ett avslut på ett 85 år långt liv. Vår fars stund på jorden.

Ett annat brev som kom var ett präglat fint kuvert med holländska frimärken som innehöll ett brev på engelska skrivet av pappas äldsta syster på ca 90 år. Hon hade med en vacker driven handstil och med gammaldags bläckpenna skrivit brevet till mig, hennes lillebrors äldsta barn. För att vara säker på att bli förstådd hade hon bemödat sig att rådbråka ett annat språk och gjort det alldeles fantastiskt. Denna gamla dam anser jag kräver bli bemött på samma sätt som hon gjort mot mig - nu svettas jag och försöker komponera ett brev till min gamla faster på holländska. Jag är den enda av pappas barn som kan tala  hans gamla språk men det skall nog gå att skriva språket också - trots allt gick jag skola 1962 i sex veckor i Imuijden. Det skall gå och grammatik älskar jag.

"Min" polis har också skickat brev med en massa information i fallet med min anmälan om hotmejlen. Trevligt att bli tagen på allvar och få information vad som sker. Tryggt känns det.

Jag har fått vykort också från mina "bröder" som alla varit i Istanbul med konstvetenskapliga föreningen en vecka. Fyra vykort med moskéer i olika synvinklar. Mina herrar är för gulliga och jag blir så glad åt dessa fina hälsningar. En annan hälsning är mina tulpaner som blommar för fullt i min rabatt - det måste vara en hälsning från min holländska pappa. Vad tror ni?

5 kommentarer:

 1. Såg du på Trolljägarna med Robert Aschberg? Om hat och trakasserier på nätet. Det är för j-vligt att folk inte kan ha ett normalt beteende människor emellan, att man inte kan respektera varandra.

  Det verkar inte heller ha någon betydelse om man är ung, gammal, man eller kvinna. Är det något som sticker en i ögonen så är man lovligt byte. Den här gången handlade det om en ung flicka som fått livet förstört, först genom en våldtäkt och sedan bli uthängd och hånad på nätet. En debattör som knappt längre vågade öppna sin mail, samt Elisabeth Höglund som blev hatad för det mesta, bland annat sitt hår och sin ålder. Suck. Vad är vi på väg åt för håll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Cicki jag såg det inte men det bör finnas på webben och jag har tänkt se det i lugn och ro.Det är så otäckt att man tydligen kan uppträda hur man vill på nätet och tro att man kommer undan med vad som helst. Men jag är glad att tas på allvar av polisen i mitt fall.

   Radera
 2. Jag blev så upptänd av allt näthat så jag glömde säga att jag var glad över att du fått så mycket fina minnen och kontakt på olika sätt.....:-)

  SvaraRadera
 3. Hej, behöver du hjälp med holländskan så har jag en arbetskamrat som är holländska, så där finns hjälp. Njut nu av tulpanerna och våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du men jag har givit mig attan på att klara det. Jag kan prata och läsa och med hjälp av en gammal konstbok som jag använder för att se hur orden stavas så skall det gå vägen.

   Radera