måndag 5 maj 2014

Det blir inte roligare än man gör det! Man roa sig själv blir alltså kontentan

Maken sover sin skönhetssömn och så som han sover så vaknar jag nog i en underskön adonis armar i morgon. Katten är lika trött hon efter en svår dag på jobbet. Det är ett hårt arbete att ha hand om all bevakning från altanhörnet där hon har full koll på de som går på förbi på gångvägen, de eländes skatorna i träden och på gräsmattan är också hårdjobbade. Vår andmamma med sina elva barn får Surögda Ester att få en mental kollaps varje gång hon promenerar sin familj nära vår innätade uteplats - så nära men så omöjliga att nå och dessutom har andfamiljen inte vett att åtminstone bli lite rädd för vår tiger. Sedan drygt en månad bor det en katt i våningen ovanför vår och den är det värsta Ester vet. Den katten sitter och spinner på sin balkong som delvis är tak över vår altan så ofta sitter Ester på vårt bord och ylar rakt upp mot himlen för att skrämma vettet ur honom där uppe. Resultatet är klent och grannkatten låter sig inte imponeras av hennes skrämselattacker, den bryr sig inte en gång om när hon sitter i fönstret och skriker ut sin vrede när han promenerar upp till sin balkong på sin egen spång. Det är ett hårt liv i bevakningsbranschen!

I helgen började stora EU-kampanjen dra igång i hela landet så även i vår stad. Det var utbildning på förmiddagen, kampanjer på stan med tipspromenad och varmkorvsätande i klart men kallt väder. Jag har gått runt i en tröja med vår EU-kandidats namn (Christian Holm) men för säkerhets skull hade jag min Anders Borgtröja under. På kvällen grillade vi och jag hade ordnat en liten grillbuffë med  hemgjord potatissallad , karre och spännande korvar. Det blev en trevlig kväll där ordförande för vård och omsorg visade oanade grilltalanger - eller också försökte hon värma sig i snålblåsten. Gott blev det i vilket fall.

Idag har vi tillbringat hela dagen på en äldrekonferens som var ett samarbete mellan fyra pensionärsorganisationer plus några bildningsförbund. Intressant upplägg där alla politiska partier var inbjudna utom SD och det tycker jag inte var riktigt demokratiskt faktiskt även om jag ogillar partiet som sådant.

Nu tänker jag ha roligt och tänker fira min födelsedag med tårtkalas på söndag fast jag är född 8maj som är på torsdag. Mycket diamanter vill jag ha som vanligt, hyllplan till garderoben för att ställa väskor och skor och böcker såklart. Nej, jag behöver varken det ena eller det andra - jag vill bara ha mycket besök som skrattar och umgås. Diagnosen på mig är nog att jag är mycket social och trivs med människor så därför hoppas jag ni kommer och umgås här i mitt hem (från kl.12.00 söndag) . Som vanligt vill jag meddela att jag inte har städning som favoritsyssla men en ren stol finns alltid till vänner på besök. Vid soligt väder så kan vi sitta på altanen om Ester tillåter. Välkomna alla som vill.

5 kommentarer:

 1. Klokt att ha Anders Borg nära kroppen ifall det blir kallt...

  SvaraRadera
 2. Charlotte : Anders Borg håller alltid ångan uppe hos mig!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Tittar bara in för att säga GRATTIS på födelsedagen i dag den 8:e maj. Hoppas att allt är bra med Er. Här är allting bara bra.
  Hälsningar
  Lennart S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla rara du. Du är en mycket periodisk vän - du dyker upp varje födelsedag på ett underbart och uppskattat sätt. Tack för din omtanke jag blir så glad.

   Radera