lördag 23 juni 2012

Checklista

I min ungdom (nå ja) så skulle man som kvinnlig resenär tänka på de tre Pna. De var Pass, Pengar och P-piller eller Pessar(ett bra preventivmedel som vissa inte har en aning om vad det är eller hur det fungerar längre). I nuläget så får P-et stå för annat när det gäller mig: Pass behövs inte för att Almedalsresa, Pengar har jag inte och Preventivmedel behövs inte då jag är sextio år och dessutom har avvecklat all eventuell promiskiösitet. Skulle köttets lusta infinna sig meddelar jag mannen i mitt liv detta.

 Mina personliga Pn blir således PANK, POLITISK(NÖRD) och PUMA. Nu har jag beslutat mig för att inleda min karriär som Almedalsbloggare och jag har även anmält mig på blogghänget som alla vi kändisbloggare (hmm) syns på kväll efter kväll. Som vanligt kommer jag att leverera knivskarpa analyser av allt och i synnerhet Anders Borg den lilla godingen oavsett om han är där eller ej.

 Det är noga att packa rätt när man skall ut på turne men jag tror att jag har någolunda pejl på vad man tar med sig på en sådan utfärd. Min lista är som följer:
Laptop med laddare
Kamera med extra batterier
Nya mobilen med laddare
Gamla mobilen med laddare
Tandborste
Trosor
Handduk
M-tshirt
Gamla sandalerna
Extra tröja
Något raffigt att mingla i.

 Jag tror inte jag glömt något och är det det så kan jag leva med det. Vilka spännande möten jag kommer att uppleva, så många roliga spännande personligheter det finns där att möta i Almedalen.
Tänk att få möta de bloggare som man tror sig känna genom det de skrivit och efter hur de ser ut på eventuella bilder. Synd att min favoritbloggare Tokmoderaten inte är i Almedalen i år då han tagit Time-Out men det finns andra tillfällen att möta honom, han kommer säkert att vara där nästa år.

 Det här är så ofattbart spännande så jag vet inte till mig - en dröm jag haft i många år men inte kunnat få någon i släkten att ställa upp på. Att det blev av att åka i år berodde på att jag fick resan i present när jag fyllde 60 år , resten är historia.

  Jag är på gång. Jag är laddad. Jag är tänd - därför kan ingenting gå fel hoppas jag. Går det fel så är det någon annans fel är en fantastisk tes i mitt tycke. Jag är spänd och koncentrerad som en sprinter i startblocket i 100-metersfinalen i OS. Vad är en månad i Thailand mot en vecka i Almedalen? Det är en löjlig jämförelse som ni förstår för Thailand finns inte i min sinnesvärld.

 Om en vecka är jag i Almedalen och vet inte hur jag skall hinna med allt som skall göras här hemma innan dess. Idag skall vi uppvakta vår vän Charlie på 70 årsdagen. Måndagmorgon 07.30 står målaren här för det skall målas och tapetseras i hela lägenheten (tajmingen kunde varit bättre) och det går inte att flytta. Tisdag firar vi Birgitta på M-kansliets 60 år och torsdag är det favoritsvågern Börjes 75 årsdag.

 Sedan är det dags - efter packningen åt mig och mannen. Lördag försvinner jag mot Gotland och mannen reser till Tollered. Jag kan knappt bärga mig.


 e

6 kommentarer:

 1. Jag är inte alls småaktigt svenskt missundsamt avundsjuk på något vis, det ska du ha klart för dig!

  Jag är storslaget gränslöst och enormt avundsjuk på gränsen till grämelse och totalt tillintetgjord!!

  MÅSTE man verkligen vara partiansluten för att få delta i begivenheterna i Almedalen. Går det inte bra med en fullständigt velig vanlig väljare också???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanliga veliga väljare är så välkomna(helst i sällskap med någon inkilare från partiet) det är ju på dem som ev valvinst bygger så det gäller att imponera på vanligt folk med underbara oslagbara partytricks. Vill du med så kan jag kila in dig lite här och där på seminarier och på mingel. Det finns över allt och i alla kategorier. Skall bland annat på frukostseminarium om religionsfrihet som demokratifråga, ett annat gäller ekonomi och leds av en viss finansminister (suck)- kom med

   Radera
 2. Anders Borg har inte en chans att motstå
  en så fantastisk färgklick som du Granny i
  en annars rätt så grå folkmassa.
  Ha en fantastiskt bra vecka på Gotland!
  You go girl!!! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Libra du ökar på min hybris ytterligare. Det blir fantastiskt.

   Radera
 3. Trots att jag inte delar din politiska passion och därmed inte heller är fascinerad av Almedals-ståhejet så önskar jag dig en fantastisk vecka. Hoppas du får kela lite lagom med ministern...Kör på bara! :)

  SvaraRadera
 4. Tack Annelie för ditt support trots att du inte delar min böjelse för Almedalen. Nu ger jag järnet!!!!!

  SvaraRadera