torsdag 1 september 2011

Jag blir mer och mer förvirrad

av hur man kan utnyttja rätten att säga vad som helst anonymnt. Jag anser att yttrandefriheten är något bra och kostsamnt som vi skall vara rädd om, men jag tvekar mer och mer när jag ser hur den utnyttjas.

Wikileaks har släppt ut massor av fakta där man också lämnar ut namnen på uppgiftslämnarna som i många fall lovats total anonymitet. Flera av dessa sagesmän riskerar liv och lem för sig själv och sin familj. I'bästa'fall riskerar de bara att förlora arbete och anseende där de bor annars lever de under dödshot.

Flashback har definitivt förstört livet och framtiden för en god vän och skicklig yrkesman genom att man på detta forum kan komma med anklagelser - hur absurda som helst - utan att man sovrar dem. Stundtals så verkar det som om man försöker överträffa varandra i vidrigheter helt anonymnt medan man utpekar någon med namn och adress och en egen personundersökning.Roligt är det om man kan lyckas med att diagnosticera målet för sitt skrivarhat med något psykiatriskt.Vidrigt, vidrigt!

Våra slasktidningar gräver gärna i skithögen Flashback och gör i flera fall sanningar av de här spyorna på Flashback. Grattis ni några fega anonyma skribenter,har gömt er bakom er rätt att vara anonyma för att knäcka någon utan att bry er. Känner ni er nöjda nu? Känns det bra att låta någon schavottera med namn och allt för något som inte skett. Känns det fint att veta att ni utan risk kan förstöra människors liv med ert fega spel och medias goda minne. Härligt för er och lycka till om ni skulle vara offret nästa gång - fast det är ju bara en grej alltså - och vem bryr sig - och ingen rök utan eld. Tre fina försvar för att förstora och föra vidare små rykten även om de förstör livet för någon.

Du nya sköna värld!

5 kommentarer:

 1. Skvaller och förtal har funnits i alla tider och kommer alltid att finnas. Det tragiska är att det nu finns möjlighet att sprida det så långt och så outplånligt.

  Jag tror faktiskt inte att det är så stor del av befolkningen som ägnar sig åt den här typen av aktiviteter. Om man läser den numera tragiska och vidriga tråden om Linda Thelenius/Rosing så kan man se att det handlar om ett 10-tal människor som under flera år spottat ur sig 1000-tals kränkande och äckliga spyor. Det verkar vara många som inte har några andra mänskliga kontakter än de de får på kommentarsfälten bland likasinnade??

  Jag kan kan bara inte fatta hur våra tidningar tänkte när de från början lämnade kommentarsfälten fria och okontrollerade?? Någon sa .. det är som att öppna en ungdomsgård och strunta i att gå dit och se hur det fungerar. Rätt bra liknelse faktiskt.

  Det handlar inte så mycket om anonymitet som man vill göra gällande, tror jag. Det är nog det offentliga språket som gjort att de som vill märkas, få uppmärksamhet och imponera i gruppen klättrar över alla gränser för att nå sitt mål.

  Se bara alla rubriker, alla vinklade och illa underbyggda drev, alla skandalartiklar byggda på rykten och lögner .. och så förfasar sig tidningsredaktörerna över att människor hänger på och anser sig ha faktagrund för sina attacker.

  Jag önskar att någon kunde starta en webbtidning som enbart rapporterade på kända fakta utan att försöka sälja på SKANDAL, SEX, CHOCK och vad som nu brukar sälja bäst.

  SvaraRadera
 2. Just sett Debatt.
  Fifty-fifty som vanligt.
  Bra påpekande, att det som gäller live skall också gälla på nätet.

  SvaraRadera
 3. Jag klar inte av att se debatt längre. Gapande och skrikande ,det finns ingen seriös tråd i det hela och ingen får pratat till punkt. Kul att se dig Vally

  SvaraRadera
 4. Jag vägrar att befatta ig med dynghögarna på nätet eller tidningarna. Mycket av det som skrivs där borde ha förstörts för länge sedan för det var inte trovärdigt då heller.

  SvaraRadera