söndag 14 augusti 2011

Fly mig en kvast och en trollstav!

Efter exellenta lästips från Anybody så har jag mitt nästa yrke klart för mig:"Det är häxa jag vill bli! Tänk att starta en liten häxkoloni tillsammans och dra iväg till Skivvärldens Ankh-Morpork och verkligen leva livet. Visst är Döden alltid där och det är hedersman som är jättebra med sitt jobb, han har hundra procent utfört arbete hela tiden. I en värld som är en skiva där fyra elefanter håller upp skivan medan de balanserar på den stora sköldpaddan.Kan Världen vara bättre säg?

Biblioteket här i staden hade gömt alla böcker om Skivvärlden på barnavdelningen så det var svårletat innan jag kunde lägga rabarber på en handfull av böckerna. Nu sträckläser jag och har kungligt roligt åt allt som kan krångla till livet för en trollkarl eller häxa. De gör stordåd blandat med katastrofer och med utsökt dålig taiming kliver Döden in för att ta med någon till sin värld.Det är utsökt skriven fantasy för någon som inte en gång gillar Harry Potter.

När jag blivit en fantastisk häxa och kan det mesta så blir nog Anybody och jag ett tjusigt team. Ett av det första trixen jag tänker göra är att trolla till oss Johan Hakelius och han skall få sitta vid våra fötter och läsa sina kolumner för oss varje dag.Vilken drömtillvaro vi får och omvärlden också när vi superhäxor lägger oss i.Vilken underbar matlagning vi häxor kommer att stå för- Akta er ni alla som vi inte behagas av, här vankas det nämligen rikligt med:
HÄXPOWER!

4 kommentarer:

 1. Skickar över ett lass stora koppar kittlar och vattentunnan som ni kan putsa med Häxan!
  :-D

  SvaraRadera
 2. Nä du Börje det får någon eländig trollkarl göra. 8-)

  SvaraRadera
 3. Får en väderhäxa vara med?
  Jag kan bidra med tre svarta katter till häxkolonin. =)))

  SvaraRadera
 4. Libra ditt anbud är taget.Gunvald Sköldpadda kommer att bli överlycklig över ytterligare några kattskrällen.

  SvaraRadera