onsdag 20 april 2011

Konstinköp på konstigt vis.

Jag är inte klok det vet jag, men igår bevisade jag det verkligen.Jag läste Smålandsposten på nätet för att jag var så nyfiken på Bonushockeysonens varande i sitt lag och dessutom är jag intresserad av hans lag rent allmänt. Tingsryds AIF ligger mig varmt om hjärtat men jag förstår att sonen förmodligen gjort sin sista match där. Enligt Gröna Brigadens (TAIFs fans)sida är han inget att satsa på då han fått många skador under sina år i föreningen. Man pratar vitt och brett om vilka man vill skall köpas in från olika håll men sådana som som börjar gå sönder eller bli lite ålderstigna - de tiger man bort.

Sonen överlever det och han skall opereras igen 2 maj så får vi se om någon anser att han är något att satsa på eller om han blir en hockeypensionär.

När jag letade efter några hockeynotiser föll blicken på en artikel om att Växjö kommun säljer ut "gammal" konst som smyckat deras instutitioner och förvaltningar. Det var mycket olika saker men de har inte varit exponerade på länge utan bara varit hyllvärmare. För ett bra pris kunde man köpa god konst och för pengarna som man får in på denna försäljning köper kommunen in ny fin konst.

Jag föll i extas över ett vackert skulpterat enhörningshuvud som fanns på bild i tidningen - jag var tvungen att få det! Med lite googlande hittade jag både telefonnummer och mailadress till Konsthallen i Växjö och ringde genast.Både Maximus och Fredrik som arbetade var jättetrevliga men tyvärr så fick de inte boka enhörningen åt mig utan de var tvungna att låta den stå framme när de öppnade. Inget fick tingas på även om man bodde i Karlstad.Jag fick dock ett löfte om att de skulle ringa om enhörningen var kvar när de stängde kl.20.00.

De ringde för att berätta att enhörningen gick med en gång och sedan fortsatte vi prata.De var duktiga på att per telefon åskådliggöra hur några tavlor som blev kvar såg ut. Nu har jag alltså på hörsägen köpt en underbar akvarell av Olsson?,en annan akvarell med Vadstena kloster som motiv av okänd upphovsman,en olja av Sjöwall och 2 grafiska blad.

Det skall bli ruskigt spännande att få se mina fynd(de var otroligt billiga) utan att göra det med någon annans ögon - den som lever får se sägs det ju så jag skall leva ett bra tag till för att få njuta ordentligt.

4 kommentarer:

 1. Fredrik har jag pratat med i telefon!!
  Vi har haft lite hyreskontraktärenden med varandra! :-)
  Hoppas din konst kommer att vara till belåtenhet när du väl får den.
  GLAD PÅSK kära Granntant!!! <3

  SvaraRadera
 2. Jättegulliga killar båda två och mitt konstköp känns hur spännande som helst. Glad Påsk själv - vi ses väl på Blåkulla?

  SvaraRadera
 3. Jag tror de konstverken kommer att bli glada av att ha sluppit ut ur fångenskapen och göra allt för att glädja dig!
  :O)

  SvaraRadera