lördag 8 februari 2014

Jag önskar jag vore Zlatan

Alla har sett reklamfilmen med en stencool Zlatan och jag vet att  han säljer bilar med sin medverkan. Det är inte fordonsförsäljare, fotbollsspelare eller reklampelare jag vill bli - bara en människa med hans utstrålning och attityd. Om jag vore en politisk Zlatan med hans spelintelligens och samtidigt möjlighet att med sitt kroppsspråk visa sin fuckoffrustning. Att stolt deklamera att man vill leva och dö i Sverige - ett bra Sverige.

Jag blir aldrig en politisk Zlatan eller en vardagsdito det vet jag. Mitt öde är att vara Stina op de Weegh - Lundström och vilja mycket och försöka att arbeta för att några av mina drömmar skall bli verklighet, jag får helt enkelt göra så gott jag kan för det jag tror på eller vill ska ske.

Onsdagens Café M blev det smörgåsar på hembakta rosenbröd och en kryddkaka efteråt. Trevliga människor som alltid kom och de fick höra Värmlands MUF-ordförande Artur Hulu berätta om sociala medier och hur man använder dem. Nu på onsdag har jag bjudit in en hemlig gäst som blir mycket intressant att höra på. Någon som arbetat mer än 30 år inom sin verksamhet har säkerligen mycket att berätta. Tänk om man fick sätta lapp på luckan igen !

Svenska Rallyt har pågått i vår stad men jag är inte så imponerad så det stör - mycket buller och oro och rädda älgar som flyr ut på vägarna eftersom deras skog är invaderad av rallyentusiaster av alla kategorier, fulla, nyktra, svenska och utländska i en salig röra. Tänk att stå i kyla och mörker för att se bilar dåna förbi som släpper ut en massa avgaser i vår fria natur. Nå ja det är bara en gång om året och själv håller jag mig hemma så slipper jag se på materialsporten där ute i naturen.

Vi kampanjade på gågatan som vanligt en lördag och då syntes det hur mycket rallyt drar turistmässigt - men jag hade ingen framgång i att omvända vare sig spanjorer eller fransmän till svenska moderater. Gott kaffe fick de dock.

I morgon söndag har jag som vanligt öppet hus hemma mellan 12.00 - 15.00 - då står min dörr öppen för de som vill ha kaffe, kaka och gemenskap. Jag är så envis så jag tror på möten mellan människor, trots att de flesta som bor i hyreshus inte ens pratar med sina grannar. Välkommen ni som kan och vill. Min vanliga varning utfärdas: Damm- och kattallergiker bör medicinera innan de kommer! Katten gör jag mig inte av med och OS-medalj i städning kommer jag aldrig att få.

2 kommentarer:

 1. Att stå för det man tror på och jobba för sina drömmar är väl inte det sämsta. Det har jag själv gjort. När jag tänker på det så vet jag egentligen inte hur det gick till. Men folk trodde på mig och det räckte långt. Någon Zlatan var jag aldrig, det gick rätt bra ändå....:-)

  Jag beundrar dig för det go du har med Café M, dina visioner med landsting mm tycker jag är toppen. I min värld är du en moderaternas Zlatan....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cicki - tänk om jag fick Zlatans långa ben också.

   Radera