lördag 21 december 2013

Notiser från en överhettad hjärna

I min drömtidning där jag skriver alla artiklar, krönikor, ledare och givetvis är redaktör vill jag försöka skruva till det positiva. Här kommer några av dessa notiser och fullständigt sanna som jag ser det.

GUD GÖR HIMMELSK VÄRVNING MED EVIGHETSKONTRAKT
Tidigt igår morse blev det klart att vår vän AGA skall spela i Team Heaven och där kommer hon att tillsammans med Sankte Per vakta målet kallat Pärleporten. Hon kommer att vara en syn för gudarna där hon står lång och ståtlig med en insamlingsbössa i handen, matchdräkten kommer att vara hennes varma hjärta som är stort som en ocean. När hon inte tjänstgör i insläppet kommer hon att sköta bokföringen och då kommer alla att få ett stort pluskonto i godhetsboken. Gud du har gjort en kanonvärvning med AGA, en verklig toppning av laget - vi saknar henne men hon passar er perfekt.

JAN HELIN ÖPPNAR PUDELKENNEL
Jag började min ack så blygsamma bloggkarriär på Aftonbladets bloggportal och fick många bloggvänner som jag fortfarande har kontakt med både i skrift och i verkligheten. Tyvärr blev klimatet bistrare där och nu flera år senare har jag förstått att det nog var på en sådan här plats som en "hatsajt"etablerades. Stora drev samlades, man tog ära och allt av sina medbloggare, invektiven haglade och att ha borgliga värderingar var inte populärt. Det gick så långt att man fick ont i magen när man såg kommentarer hos vänner och sig själv. Jag vet inte hur många gånger jag mejlade till Jan Helin och påtalade läget. Bland annat var det fritt fram att ge sig på människor i bloggen och offentligheten och politiken. Vi anmälde till Jan Helin och ansvariga på portalen utan reaktion. Ett stort gäng flyttade sonika till andra bloggdomäner, där man kan skriva och respektera varandra. I veckan gjorde Jan Helin en pudel efter att AB publicerat Johan Westerholms blogg som en hatsajt - han fick gå ut och be om ursäkt för att ha skämt ut denna bloggare. Skadan var redan skedd men en ursäkt levererades. Jag tycker det vore klädsamt med en ursäkt till oss andra som skrev på Aftonbladets egen hatsajt tidigare men det får vi säkert se oss i månen efter. Jag klarar mig bra men många goda skribenter slutade efter att ha hanterats mycket illa i ABs bloggosfär. Det behövs en hel kennel för att be om ursäkt - en utopi har jag förstått. Drömma har man rätt att göra i vilket fall.

PRAKTSVIN KORADES VID HÖGTIDLIGHET
Den årliga grisfotsfesten har ägt rum och eder Granntant är verkligen dekorerad nu mer. Jag är tilldelad SILVERGRISEN för mina insatser i klubben. Denna vackra symbol kommer jag att bära med stolthet till vardag och fest den är sällsynt men platsar vid alla tillfällen.

Det här är bara små axplock av sanningar eller sanningar ur min synvinkel. Själv mår jag hyfsat bra trots att jag förundras och förskräcks av hur Världen ser ut. Jag kan inte förändra mycket och allt ligger inte på mina axlar heller. Jag har fått underbara blommor levererade till min dörr och jul står för dörren. Vi tar en enkel stilla jul tillsammans med pappa, sedan träffar vi släkten i mellandagarna. Politiken tar paus till efter nyår, men jag själv promenerar varje morgon för att få gympa för kroppen - den stimulerar även skallen. Tänk så många kloka, dåraktiga men positiva tankar promenader ger.

Nu skall jag steka revbenspjäll och i morgon blir det köttbullar stekta i ugn samt skinkgriljering. Med det är allt färdigt och sedan blir det jul.

Ha det bra , alla ni som finns där ute och som faktiskt läser min blogg.
Eder Granntant -var ni än bor.  

9 kommentarer:

 1. Ja du, Granny. Aftonbladet-tiden var en bergochdalbana mellan hat och kärlek, vanvett och galenskap. ;-)

  Jag minns mitt avskedsinlägg "Blogghuliganer" och huliganen själv som kom ångande .. "jag har skrivit ett svarsinlägg på MIN blogg" .. och blev skitförbannad när jag svarade .. "men snälla du. Jag vet redan vad du skriver, tycker och kräver av din omgivning. VARFÖR ska jag besvära mig med att läsa ett påhopp som jag inte får ha en avvikande åsikt om??"

  Då var jag glad att jag redan hade packat och stod i dörren ut från hatets högborg .. :-)

  Jag ser att vederbörande håller hov på nätet fortfarande men har aldrig läst något. Det fordras inte mycket fantasi för att förstå vad det handlar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnare och skönare här och framför allt inga drev . Eventuellt kan någon bloggpolis dyka upp om man inte har uttryckt sig på ett sätt som passar alla. En sak saknar jag dock på den otäcka portalen - vårt underbara träsk (skapat av dig) där vi tog oss renande bad, dansade poaldance och festade. Hjälpte oss att hålla igång andningen.
   GOD JUL Any och din familj (oavsett hur många ben de har)

   Radera
 2. Grattis till utmärkelsen. Du har säkert gjort rätt för den. AB har jag aldrig bloggat på. Däremot chattade jag där i slutet av 90-talet. Då var det inte så mycket hat. Det man mest fick passa sig för det var såna som bara kunde räkna till 5+1. Fast det stora flertalet var trevliga. Det var där jag träffade sambon, Varghane39 som han kallade sig för. Jag föll för hans datorkunskaper....:-)

  Nu har sonen anlänt så vi har gått in i julfirandet lite smått. Imorgon ska vi lyckliggöra Ikea. Gissa om jag gruvar mig. Sedan blir det en blandad kompott av barn, barnbarn och gamla pappa. En och annan loppis räknar vi att hinna med innan sonen åker norrut igen efter nyårshelgen. God jul på dig och guben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack skall du ha Cicki och ha en riktigt go´jul med din familj - och kolla många loppisar.

   Radera
 3. Jag läser alltid din blogg. Har gjort det i många år nu och hoppas få nöjet att göra det i många fler år.
  Ha en skön 4:e advent! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter Libra . Lugnt stilla och ljusen tända. God Jul!

   Radera
 4. Svar
  1. God Jul själv - jag tror mig veta vem du är så jag sänder dig en liten tanke från mitt hjärta.

   Radera