tisdag 14 februari 2012

En blogg kan vara användbar på många sätt

På alla hjärtans dag så skall man strö rosor och proppa kära och nära full med gelehallon. Det är en typisk grej som gynnar handeln men där man helt glömt bort att dagen är ägnad ett gammalt helgon - Sankt Valentin.Här hemma åt vi upp gelegrejset för flera dagar sedan och Sankt Valentin är borta sedan länge, det är bara en legend kvar efter honom.

Dagen i dag blev hjärtlig och trevlig på ett litet udda sätt men det gjorde ingenting. Telefonen ringde och det var från Länsförsäkringar - det var nog Sankt Gunnar han hette han som hade om ansvarsförsäkringar i Värmland. Jag fyllde i en skadeanmälan och lämnade in för att se om lite av det som pappas nya tänder kunde bekostas av min försäkring eftersom det var jag som spolat bort dem.

I rutan på anmälan för hur skadan skett så hänvisade jag till min blogg för att få en någorlunda korrekt beskrivning och den hade denne Gunnar Johansson läst. Han tyckte bloggen var trevlig och gratulerade pappa till att ha blivit sambo med Gottfrid. Han avslutade med att berätta att ersättningen för faderskapets tänder skulle betalas ut minus självrisken. Jag är jätteglad och förstår inte alla som gnäller på försäkringsbolag men jag kanske har haft maximalt tur med mitt bolag.

Nu har jag bestämt att Gottfrid skall få sin kattförsäkring i Länsförsäkringar och sedan så tycker jag att det är roligt att man kan ha sin blogg till annat än att skriva av sig. Det gick utmärkt att ha den som bevisning i ett ansvarsärende. Kul

lördag 11 februari 2012

En man med både bett och klös

Min far har blivit sambo och båda verkar nöjda. Gottfrid flyttade in hos pappa för några dagar sedan. Han är en stor och stadig medelålders kattherre som lämnades kvar när hans familj flyttade från orten. Grannarna hade ställt ut mat åt honom i nästan ett år innan någon kontaktade Djurskyddet som såg till att han hamnade på katthemmet.En tjusig övervägande vit herre med svarta markeringar över ögonen och svart sadel på ryggen är helt oemotståndig så pappa föll som en fura för hans charm.Första dagen tillbringade Gottfrid i pappas garderob för det var ett perfekt ställe för spaning och samlande av intryck.Utflykt blev det bara för att gå i lådan i badrummet, men till slut blev hungern för svår och i köket sammanstrålade de båda herrarna.

Två herrar delar nu på pappas breda säng - den ena spinner och den andra snarkar. De verkar nöjda med varandra och arbetsfördelningen i hemmet,det är verkligen skönt.

Vi har varit till tandläkaren och kvitterat ut pappas tänder och det gjorde inte pappa som ny men bättre begagnad blev han. Jag har betalat tänderna åt farsan för roarpengarna mina och vet nu hur dyra proteser är. Jag har också lämnat in anmälan om hur jag spolade bort pappas tänder till Länsförsäkringar,för det vore ju roligt om jag kunde få tillbaka lite av pengarna. Pappa har tyvärr inte ett öre men rätten att tugga måste han han tycker jag. Vi får se hur det går med pappa mår i alla fall riktigt fint med sin katt och de nya tänderna. Det är riktigt roligt att se - en leende far och en trind spinnande katt.

onsdag 1 februari 2012

Älskade Pappsen

När mamma dog för sex veckor blev pappas liv inte halvt utan nog bara en kvart av det liv han hade haft tidigare. Vi lovade pappa att vad det än var så kunde han ringa efter oss och vilken tid på dygnet det än var. Visserligen besöker vi pappa dagligen någon av oss men han skall få den trygghet som han givit oss.

Fredagkväll ringde min ena bror och bad mig följa med till pappa som ringt och mått dåligt.Han visste inte vad det var med pappa men var orolig för en ny stroke och inte "bara"värk i sorgochsaknadshålet i pappas hjärta. Pappa såg verkligen inte bra ut där han satt hopkurrad i soffan och efter någon minut började han ulka ända från fötterna. Lillebror kastade sig över bordet samtidigt som han nappade till sig papperskorgen - mot alla odds lyckades han hinna få papperskorgen mellan pappas knän innan spyorna vräkte ur pappas mun.Brorsan trollade fram en blöt handduk och tvättade ren pappas ansikte , jag tog spyhinken och gick på toaletten med den. Hinkinnehållet försvann ner i toan med ett gurgel när jag spolade och i bakgrunden hörde jag min fars rop: "Mina tänder, mina tänder".Den toan har aldrig spolat så effektivt förr, de tänderna var säkert i reningsverket innan vattnet slutat porla - oåterkallerligt borta.

Pappa hade en lång tråkig helg där han åt blötlagda smörgåsar och olika drycker. Måndag morgon ringde jag Folktandvården och fick tag i en människa som meddelade att man inte kunde skynda på eller hjälpa en gammal man som förlorat sina tänder och det skulle dessutom ta 2-3månader för att få nya bissingar. Tänderna skulle gå på mellan 8000 och 10000kr och första besöket skulle man klämma in om 11 dagar. Jag tog den tiden medan jag försökte förklara att min pappa nog skulle dö svältdöden innan dess.

Brorsan blev så arg så han ringde hans och min privattandläkare och förklarade läget, en timme senare var vi på den mottagningen och det gjordes avtryck för gommar. I morgon görs det avtryck för rätt höjd på tänderna, måndag sker inprovning och på torsdag har pappa tänder i munnen. Det blir en dag tidigare än den tid han fick på sin vanliga mottagning hos Folktandvården för första besöket.De nya tänderna blir inte ett dugg dyrare heller än på Folktandvården.

Min bror frågade om jag hade drulleförsäkring och föreslog att jag skulle kolla med mitt försäkringsbolag. Trots att handläggaren på Länsförsäkringar fnissade lite lätt när jag berättade den sorgliga historien om pappas förlorade bett så skickade hon blanketter till mig och sa att jag troligen får ersättning till pappas tänder. Ingen vet hur mycket det blir men det kvittar - viktigast är att pappa snart kan tugga sin mat igen och att Wikanders tandläkeri har en så otrolig service så att en gammal man får hjälpen han behöver snabbt.

När pappa har fått ett nytt bett så skall jag och mannen i mitt liv ta med pappa till katthemmet. Pappa vill ha sällskap och är van vid djur så vi skall se efter en innekatt som han kan bo ihop med. Vi får givetvis borga för att han klarar det och att om något händer så tar vi ansvar för den katten. Det kan bli så att Surögda Ester blir sambo på gamla dar. Det löser vi då - nu skall vi snart få en leende far