lördag 11 februari 2012

En man med både bett och klös

Min far har blivit sambo och båda verkar nöjda. Gottfrid flyttade in hos pappa för några dagar sedan. Han är en stor och stadig medelålders kattherre som lämnades kvar när hans familj flyttade från orten. Grannarna hade ställt ut mat åt honom i nästan ett år innan någon kontaktade Djurskyddet som såg till att han hamnade på katthemmet.En tjusig övervägande vit herre med svarta markeringar över ögonen och svart sadel på ryggen är helt oemotståndig så pappa föll som en fura för hans charm.Första dagen tillbringade Gottfrid i pappas garderob för det var ett perfekt ställe för spaning och samlande av intryck.Utflykt blev det bara för att gå i lådan i badrummet, men till slut blev hungern för svår och i köket sammanstrålade de båda herrarna.

Två herrar delar nu på pappas breda säng - den ena spinner och den andra snarkar. De verkar nöjda med varandra och arbetsfördelningen i hemmet,det är verkligen skönt.

Vi har varit till tandläkaren och kvitterat ut pappas tänder och det gjorde inte pappa som ny men bättre begagnad blev han. Jag har betalat tänderna åt farsan för roarpengarna mina och vet nu hur dyra proteser är. Jag har också lämnat in anmälan om hur jag spolade bort pappas tänder till Länsförsäkringar,för det vore ju roligt om jag kunde få tillbaka lite av pengarna. Pappa har tyvärr inte ett öre men rätten att tugga måste han han tycker jag. Vi får se hur det går med pappa mår i alla fall riktigt fint med sin katt och de nya tänderna. Det är riktigt roligt att se - en leende far och en trind spinnande katt.

5 kommentarer:

 1. Hurra, hurra säger jag som är kattälskare och själv har varit med o dragit igång ett katthem! Bra jobbat granntanten!

  SvaraRadera
 2. Du skulle se de äldre herrarna som nu har kommit på att förutom att tycka att de har trevligt sällskap av varandra dessutom har en gemensam passion - Sardiner i tomatsås! Jag vet inte hur de delar upp innehållet i burkarna men de tycker att de gör det rättvist och det är huvudsaken.

  SvaraRadera
 3. Himla kul inlägg.
  Du låter piggare.
  Älskar katter.
  Icke så maken. Tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Sardiner i tomatsås har jag inte ätit på ett tag, men det är faktiskt inte dumt, i mitt kattgäng fanns flera som älskade det...jag har haft 5 katter som mest, sen föll de ifrån under årens lopp, det var tomt i 9 månader men sen kom lilla Tindra, 6 år, hemlös från "mitt" katthem Kattvärnet i Haninge. Jag ska nog bjuda henne på lite sardiner nån dag..!

  SvaraRadera
 5. Åh, tänk å härligt det kan bli när äldre distinkta herrar möts genom någon med ett hjärta av guld!/Anneli

  SvaraRadera