tisdag 14 februari 2012

En blogg kan vara användbar på många sätt

På alla hjärtans dag så skall man strö rosor och proppa kära och nära full med gelehallon. Det är en typisk grej som gynnar handeln men där man helt glömt bort att dagen är ägnad ett gammalt helgon - Sankt Valentin.Här hemma åt vi upp gelegrejset för flera dagar sedan och Sankt Valentin är borta sedan länge, det är bara en legend kvar efter honom.

Dagen i dag blev hjärtlig och trevlig på ett litet udda sätt men det gjorde ingenting. Telefonen ringde och det var från Länsförsäkringar - det var nog Sankt Gunnar han hette han som hade om ansvarsförsäkringar i Värmland. Jag fyllde i en skadeanmälan och lämnade in för att se om lite av det som pappas nya tänder kunde bekostas av min försäkring eftersom det var jag som spolat bort dem.

I rutan på anmälan för hur skadan skett så hänvisade jag till min blogg för att få en någorlunda korrekt beskrivning och den hade denne Gunnar Johansson läst. Han tyckte bloggen var trevlig och gratulerade pappa till att ha blivit sambo med Gottfrid. Han avslutade med att berätta att ersättningen för faderskapets tänder skulle betalas ut minus självrisken. Jag är jätteglad och förstår inte alla som gnäller på försäkringsbolag men jag kanske har haft maximalt tur med mitt bolag.

Nu har jag bestämt att Gottfrid skall få sin kattförsäkring i Länsförsäkringar och sedan så tycker jag att det är roligt att man kan ha sin blogg till annat än att skriva av sig. Det gick utmärkt att ha den som bevisning i ett ansvarsärende. Kul

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt, skulle vara ett utropstecken här men jag har halkat o brutit höger arm o lyckas inte riktigt med det...

  SvaraRadera
 2. Härlig läsning!(skriver hon med utropstecken som inte brutit armen, som stackars Tina) Även kul att Gottfrid fick bra utdelning av det hela! Grattis till er alla! Anneli

  SvaraRadera
 3. Stackars Tina men den armen går nog inte på min ansvarsförsäkring och jag tror inte jag skall prova med det en gång. Du kommer nog att läka men här och nu är det inget vidare med en arm i bandage - troligen är du väl högerhänt också.
  Ja du Anneli livet kan vara riktigt trevligt så jag tar vara på glädjeämnen när de dyker upp.

  SvaraRadera
 4. Men så roligt att höra att det kan ske positiva saker även när man har med försäkringsbolag att göra.
  Förresten är det dags att du får mötas av lite tur också, tycker jag.
  Det är du helt klart värd! =)

  SvaraRadera
 5. Det blev ju lyckat! Kan man kalla det en win-win affär för dig och länsförsäkringar?

  SvaraRadera