onsdag 1 augusti 2012

En ren skitsak

Nu har min mage pajat totalt av alla konstiga värkmediciner och stötdoser av cortison. Den delen av min kropp har alltid skött sig fint och jag har faktiskt aldrig funderat på på hur många gånger jag går på toan, dagsintervaller, mängd och konsistens. Det är ju sådana frågor som man  alltid får när man uppsöker vårdinrättningar, så vis av minnen från när jag arbetade på långvården på sjuttitalet svarar jag alltid "BRA" på ur magen funkar.Långvårdsordinationen var lavemang om inte magen skött sig på två dagar och det ville man inte råka ut för.

Nu har jag fortfarande en svullen och ond hand även om den inte värker riktigt så hemskt längre, men min mage är också svullen och "stora"behovet vill inte infinna sig. I går uppsökte jag apoteket och en vänlig själ där upplyste mig om att två eventuellt tre av mina mediciner ger förstoppning. Jag tågade hem med en liten förpackning med små tabletter som skulle tas vid behov (det var ju behov jag inte fick) - en vid behov var dessutom en löjligt dos så jag tog tre innann jag hoppade i säng.

 En lugn natt och förmiddag med svullen mage har nu förbytts till något som fungerar över all förväntan. Uj vad mycket skit man får plats med i ett tarmsystem på en liten tjock tant. Sanningen är att jag sitter på toaletten och bloggar och jag har tagit med mig telefonen också. Maken är tacksam för att vi har två toaletter så han slipper bryta min frivilliga exil innen på toan. Ni skall också vara glada för att detta inte är doftblogg - den stinker nämligen.

 Något har jag lärt mig något i alla fall: Följ alltid ordinationen du får även om du bara fått skitmediciner (eller i synnerhet då) så slipper du sitta på dass hela dagen.

5 kommentarer:

 1. Jag är lite osäker....men kan jag skriva "grattis"??

  SvaraRadera
 2. Ordet är i vissa fall (för)lösande, så kör i vind - det går att använda i sammanhanget tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Usch då tur att det inte är en doftblogg.
  Jobbigt då magen inte sköter sig som den ska..
  Jag gör stora A varje morgon :) då mår man som bäst...
  Jobbar ju som USKA så vi har listor att fylla i då magar sköter sig ...som du vet annars skulle det inte fungera ...att hålla ordning på ca 30 vårdtagare...inte riktigt men kanske hälften inte har koll själva...så tur för dem att det finns listor...Stora A små a och D fylls i..listorna sitter numera i pärmar inte som förr på toalett dörren..till allmän beskådan.

  Hoppas att du slipper sitta på dass hela dan...
  för roligare kan man ha det en varm sommar dag som denna.

  Solig glad varm sommar kram :)

  SvaraRadera
 4. Bjørg i Norge.3 augusti 2012 23:44

  O`boy!

  SvaraRadera
 5. Det blir sort A till er alla som följer mig på bloggen. Nu skall jag aldrig mera förlita mig på laxermedel.

  SvaraRadera