onsdag 26 oktober 2011

Hemma men i paltkoma

Som den välstrukturerade människa jag är så ordnade jag för allt som skulle kunna hända innan, under och efter vår Madridresa. Så korkat att göra det när det som sker sker oavsett hur jag gör.

Två välpackade väskor och mannen i mitt livs gåstavar gjorde att resan verkligen skulle bli bra.Livet lekte då vi stod på stationen i Karlstad och fick höra att vårt tåg var försenat, präktigt försenat dessutom.Vi skulle missa anslut 1 och 2 och i slutänden vårt flyg från Skavstad. Jag har ingen aning om hur Rolf på reseservice gjorde men med en knippe nya biljetter och en annan route så kom vi fram bara 10 minuter senare än det var tänkt.

Vi blev mötta av Anybody och fikade med henne innan incheckningen och väskvägande.Madrid är underbart även om det blivit dyrare där(i synnerhet om man åker svarttaxi utan att veta om det)men kulturen och stämningen var manifik. Goyarummen på Prado är enorma men Rubens nakna kvinnor får mig att känna mig underbar. Det är valkar,hängande tuttar och rumpor som sackar rejält. Vackert är det ändå och jag känner mig Rubensk när jag skall iväg och vara krokimodell(som ikväll).På akademinn för de sköna konsterna var de fantastiskt vänliga och gav oss egen guide och tillgång till hiss för min luggslitne riddare.Guiden tyckte att jag hade en så stor och stilig karl så han växte ytterligare några decimeter till de två metrarna han redan är.Vi var mycket kulturella under våra dagar i Spaniens huvudstad.

Att äta gott är viktigt så vi åt oxsvansragu en dag och en annan dag var vi på Botin och åt spädgris. Mums , tre gånger mums. Gott vin fanns överallt så vi körde Husets där vi drog fram. Skinkmuseet är också ett bra ställe att frossa på. Vi har verkligen inte svulltit under vårt turistande.

Innan hemresan så gjorde makens sjukdom sig påmind så han var orolig för att vi skulle försova oss, att vi inte skulle hitta till flygplatsen o s v.Älskade gubben blir stressad och till slut blir jag irriterad fast jag inte vill bli det. Fem timmar före avgång var vi på flygterminalen och mannen min hade hela ansiktet fullt av något svart oljigt klet och en skjorta som var sjöblöt. Vart kamouflagemålningen kom ifrån vet vi inte men den gick att få bort med våtservietter och en ren skjorta fanns i väskan.

Med flyg och bussar var vi hemma tidigt på måndagmorgon och det var underbart. Stenhårda Gunvald mådde bra liksom Surögda Ester. Vi sov en stund och sedan var vardagen igång igen.

Jag hade beställt specialmix för Pitepalt på min vanliga butik - jag uttryckte mig nog vagt för en förpackning för 20 paltar visade sig vara en dito för 200 paltar. Idag gjorde jag en sats och nu är vi båda i paltkoma. Om favoritsvågern läser detta så är ett paltgörarpaket på väg till honom i denna stund. Anybody det kommer en bok till dig om en kvinna som får en BC-vovve och lite annat. Nu är det dags att tjäna pengar på min kropp så jag tar min morgonrock och går.

2 kommentarer:

  1. Phu, så skönt att ni är hemma igen och har haft det bra. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för kortet! Det kom springande långt efter att du själv kommit hem.

    SvaraRadera