torsdag 19 september 2013

Handsken är kastad!

Hösten kom över natten och det första tecknet på min morgonpromenad på det var att en mycket fin grå handske låg på gång- och cykelvägen. Jag är säker på att den måste vara tappad för ingen kastar väl bort en ny handske. Jag hängde den på en liten skylt som förbjöd hundrastning och hoppas den återfanns av sin ägare.

Jag hade besök för någon dag sedan av en utsänd från KGB och vi hade mycket roligt när vi planerade för höstens fotbehandling. Ni som läst mina bloggar ett tag vet att jag pratar om Klubben för Grisfotens Bevarande. Fotbehandlingen är höstens fest där vi frossar i grisfötter ingenting annat. Till kaffet är det också grisfot fast i marsipan och vi tilltalas med våra svinnamn - jag heter Gristina. På väggen hänger en tavla på vår vackra skyddsgris, en stilig sugga i korsett och nätstrumpor som blickar ner på oss med förförisk glimt i ögonen. Hon heter Grisela. Då jag fått titel Lortgris så är jag en av de lyckliga som skall koka grisfötterna till festen, det blir många kilo att koka men roligt att vara med och göra det. Undrar om det blir några nya fina grissånger att sjunga i år, vi har några duktiga "poeter" i leden som nog kommer att leverera sådana.

Ett föredrag som var mycket mer intressant än jag trodde har jag bevistat under veckan. Per Wirtén har skrivit en bok om Herbert Tingsten en legendarisk debattör och chefredaktör på DN efter andra världskrigets slut. En nihilist med en gigantisk dödsångest, en man som tvivlade på sina egna åsikter,  kedjerökte och drack mängder med Dry Martinis. Han dog av alkoholrelaterade sjukdomar annandag jul 1973 men är lika intressant som då, eller faktiskt mer intressant nu. Läs gärna boken, den heter "Herbert Tingstens sista dagar"!

Min pappa är fortfarande kvar på korttidsboendet och vi syskon har tackat nej till ett boende som han själv sa att han aldrig ville komma till (på den tiden han var frisk) och vi inte heller tycker pappa skall vara på. Man har rätt att tacka nej en gång men nu har biståndsbedömaren meddelat att kommunen har rätt att tvinga tillbaka pappa i lägenheten där han inte klarade att vara trots maximal hemtjänst. Jag är mycket arg men jag och min syster tänker läsa vård och omsorgslagen för denna bedömare i morgon för hot tycker jag inte om och i synnerhet över min pappa som inte en gång klarar av sitt larm. Vi vet också att pappa inte kan vara på korttidsboendet hur länge som helst men så där uttrycker man sig inte.

Flamingon flyger inte i skymningen här - den knatar på i gryningen med vackra dansmoves. I morse möte jag en räv som jag ett kort ögonblick tänkte bjuda upp men sedan tänkte jag om. En kortbent flamingo som tråder ut i fox-trot - en omöjlighet helt enkelt.

Jag vann över datorn! Nu är äntligen alla uppgifter inlagda till min egen nominering till landstingsvalet 2014. Hoppas att jag duger. Fel fel fel - klart jag duger.
SvD  http://www.svd.se/kultur/litteratur/stridbar-bejakare-av-moderniteten_8064294.svd

8 kommentarer:

 1. Vilken positiv läsning. En gång i världen var jag också rätt påläst när det gäller lagar. I mitt fall var det socialtjänstlagen som man ofta fick ta till för att hjälpa både vår egen familj men också andra familjer med barn som var unika. Numera är jag rätt avdankad på lagtexter.

  Grisfötter är inte riktigt min grej men jag skulle ju kunna tänka mig att vara med eftersom ni verkar ha kul. Får man äta surströmming istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lär så länge man lever och läser. Turligt nog är min äkta hälft jurist så det skall gå. Tyvärr serveras inte surströmming eftersom vi är där för Griselas skull men kanske vi kan ordna en fest till Silla en annan gång.

   Radera
 2. I det kinesiska horoskopet är jag en gris.
  Så det bor nog en stolt gris inom mig också.
  Tycker iallafall att er grisfest låter underbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR en jätterolig fest med frossande, sjungande och skrattande personer som trivs.

   Radera
 3. Nu blir jag riktigt avis! Gristass är en av julens favoriter. Den ska ligga mjukkokt i saltlake och delad i 4 delar, absolut inte i gelé. Kommer gärna om ni kan garantera att den ligger i lake.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom du, finns i den varianten du beskriver. Serveras med eller utan senap och/ eller rödbetor. Jag äter dem naturella. Äntligen har jag hittat ett sällskap som vet att njuta läckerhet som nassetass.

   Radera
 4. Ja vet att jag gör det Mary, men när man undersöks och ifrågasätts på konstiga sätt blir man ibland tveksam om det är en själv eller andra som gör fel.

  SvaraRadera