lördag 22 december 2012

Jag krusar aldrig större skit än jag själv är sa mormor

.... och jag bestämde mig för att köra själv när inget annat funkade, men jag har använt andras koncept i viss mån. Inställning och attityder har jag skamlöst  lånat från vänner på nätet, en från Ansiktsboken och en från en blogg där en annan vän bor.

Med min inskränkta syn på saker och ting så påstår jag att min höst och början av vintern varit überjävligt jobbig. Ingen kan säga emot mig för det är verkligen tungt på alla nivåer oavsett om det gäller politik, dement pappa, make med rörelsesvårigheter eller min kropp som går i bitar. Men with a little help from my friends (även om de inte vet om det än) så gör jag det här "The Torsten Flinck-way" så då reser jag mig igen. Det funkar för att det måste göra det, konstigare är det inte.

Det är inte populärt att ifrågasätta någon som alla har utsett till stjärna i politiken det är det säkraste sättet att bli ifrågasatt och ofta tvivlar omgivningen på motiven varför man säger ifrån. Mitt motiv är varken bitterhet eller avund fast det finns de som tror det. Jag upprörs däremot mycket över mobbning och när man framställer sig själv oriktigt. Att jag inte sprack ännu mer än vad psoriasisen ställt till med när jag blev bemött med att jag var bitter på en person när jag försökte påtala hur fel vissa saker var. Tänkte på Moderata Karamell Mary som nog också varit med om något liknande av det jag läst så jag bestämde mig för att inte vika mig en tum i det jag vet jag har rätt i. Mary klarade sig som jag ser det, jag klarar mig och det är inte farligt det som kan hända även om man tar upp mig med distriktsordföranden. Mår hyfsat med mig själv av att veta att hur det än går så vek jag inte ned mig i en sak som är fel - även om det kanske är en ren skitsak.Jag kan se mig själv i ögonen.

Varje dag som jag råkat gå förbi en spegel har jag mötts av en grå suddig vålnad som stirrat håglöst på mig och definitivt inte har höjt mitt stämningsläge en nanomilimeter - tyvärr har jag varit så dränerad på ork så jag klarade inte att få till en förändring. Idag nådde jag vägs ände och insåg att jag måste få till en ny attityd. Receptet stal jag hos min bloggsyster Anybody. Nu har bakhuvudet fått en fin chokladbryn färg, mitt uppe på skallen börjar min fluffiga lugg och den är verkligen chockrosa. Det är inte farligt att använda mitt mineralsmink på psoriasisen så det använder jag frikostligt, Svart kajal ger mig stora koögon och mascara med förlängningsfibrer till det ger mig en klart intressant look. Anybody kallade den looken för dra-åt helvete-attityd - den känns finfin just nu och är en bra rustning. Har precis som Fantomen vandrat runt på gatorna idag som en vanlig människa och det var skoj, synd bara om de små tvillingflickorna vars mor och mormor inte lät dem kommentera tanten med fina håret. Upplysningsvis så går det utmärkt att ha lång rosa lugg och klargrön hatt till det, jag vet liksom att det går att köpa läppstift i luggnyans.

Hur jag än vrider och vänder mig så kommer pappsen hit under julen och jag funderar så vad han skall äta då nya tänderna inte är färdiga än. Mosad mat vill han inte ha, gröt är ingen höjdare heller och grönsaker är livsfarligt. Det enda jag vet han tycker om och är lättintaget är chokladpudding. Det blir nog tjatigt med det som genomgående rätt och farsgubben är dessutom grav diabetiker även om det inte hindrat honom tidigare från sötorgier.

Nej nu skall jag plocka ihop mig och tänka på morgondagen då Surögda Ester och jag skall klä vår plastgran. Vi har mycket olika ideer om hur en gran skall vara klädd , tantstyle eller kattstyle. Risken är överhängande att det blir kattstyle som vanligt.

5 kommentarer:

 1. "Jag gillar din stajl, grabben!" Är inte det citatet från Djungelboken? Rosa och grönt är väldigt snyggt ihop, tycker jag :-)

  SvaraRadera
 2. Go for it sister!! Det som inte dödar härdar och livet är för kort för grämelse och bitterhet. Se det positiva i tillvaron .. han lär inte bita dig i alla fall, pappsen.

  Och Kommunspöket gräver nog sin egen grav utan din hjälp, de brukar göra det, karriäristerna som slickar uppåt och sparkar neråt.

  Själv har jag köpt 4 hattar på Tradera under loppet av ett par veckor? Det vete sjutton när jag ska ha dom .. men de fyller mig med en enorm tillfredsställelse ;-)

  SvaraRadera
 3. Kära systrar i anden, nu kör vi!Inget kan stoppa oss utom döden och den möter vi iaf när det är dags - tänker inte sitta och vänta på den! På med hatten och ut i levande livet!

  SvaraRadera
 4. Här viker vi inte ned oss... God Jul allihop...

  SvaraRadera
 5. Det är ett koncept som jag gillar skarpt.Icke vika ner sig. God Jul!

  SvaraRadera