lördag 15 december 2012

Ett underverk för att få till resning

Min kropp är fylld med illande röda psoriasisutslag - faktiskt är stora delar av den täckt av denna irriterande åkomma. Att få områden där huden får fjällande plackområden stör inte ett endaste dugg, men en kliande brinnande kropp kan driva vem som helst till vansinne. De varma specialbad med oljor och salt jag får på hudkliniken dämpar klådan flera timmar och det är jag mycket tacksam för. Svårast är nätterna som om jag inte är sömnlös blir det när jag i sömnen river mig blodig och vaknar av klådan. Jag smörjer mig flera gånger per dygn och får lite tillfällig lindrig just då - hoppet och vetskapen att det blir bättre är det enda som snart håller mig uppe.

Det är viktigt med vad man har på sig och syntetmaterial är inte bra, ren bomull är bäst och dessutom det enda material som man kan tvätta i höga temperaturer. Salvor, krämer och olika liniment gör att tyger förstörs eller i alla fall blir hopplöst solkiga - lakanen är för alltid fläckiga men jag tröstar mig med att det är rena fläckar.

Jag har en hel radda med bhar (heter det så?) i olika utförande och färger - ingen kan jag använda nu då de trasar sönder min hud och förvärrar såren. Syntet blir tätt och absorberar inte svett eller annat och byglar pressar syntettyget hårdare mot huden, fukten stannar och blir en perfekt grogrund för svampangrepp. Nu har jag jagat något för att stoppa min vissnande barm i, något som lyfter den lite grann så den inte ligger hängande mot min bröstkorg och ned mot midjan. Det blir tätt och sårigt med hud mot hud  och så kommer den irriterande svampen som ett brev på posten.
Stadens butiker är finkammade efter en bh storlek 95 D eller E i bomull , men icke sa Nicke ingenstans fanns det någon. Flera butiker för inte större storlekar och det är lite märkligt i dessa bröstförstoringarnas tid men att få tag i en bh i naturmaterial trodde jag absolut inte skulle vara svårt. Det var det - mycket svårt och inte ens en gång i sportaffärer kunde jag finna en endaste liten bomullsbh. Sista veckan har jag gått runt med kompresser under brösten för att inte ha hud mot hud och det har inte varit något problem att få dem att ligga kvar. Tunga tuttar håller kompresser på plats men särskilt fräscht har det inte kännts.

Jag mötte idag under min shopping en gammal arbetskamrat som jag klagade min nöd för, hon visste genast besked och gav mig adressen till en butik som jag inte visste fanns i vår del av Världen. Tio minuter senare stod jag med en påse som innehöll en bomullsbh till det facila priset av 179 :- . Plagget är mjukt, behagligt och vitt och jag funderar på varför jag inte köpte en till i svart när jag handlade? Jag var ju beredd att lägga ut 600 till 700 kronor minst för ett enda plagg, så om vädret tillåter köper jag en svart bh i morgon. Även om ingen ser vilka kläder jag har under så är det betydelsefullt för mig att känna mig fräsch under för min egen skull. Nu känns det så bra så jag skulle kunna annonsera om det, även om en mig närstående man inte skulle jubla över det precis.

Om ni i vår vackra stad möter en liten tjock tant som på sin reflexjacka har texten TWILFIT RESTE BYSTEN då har ni mött mig.5 kommentarer:

 1. Åh vad jag skulle önska att det var jag som mötte dig! Innan jag läste färdigt så tänkte jag tipsa dig om just Twilfits underkläder i stickat siden. Jag fixar inte ull rätt på kroppen, så där har deras sidenunderkläder blivit en bra ersättning. Jag tänkte kanse att du kunde ha ett sidenlinne innerst, och sen en bh utanpå. Men uannsett, jeg ønsker deg masse god bedring!

  SvaraRadera
 2. Stickat siden ! Nu skall jag ge tips till nära o kära. Låter underbart

  SvaraRadera
 3. Lider med dig för din klåda och gläds med dig för att du åtminstone fick en BH, som inte förvärrar det hela.
  Hoppas att du nu får några helgdagar i lugn och ro, så ditt skov kan ge med sig!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad bra att du hittade en BH till slut!
  Jag lider med dig Granny! Hoppas verkligen att eländet ger med sig snart.

  SvaraRadera
 5. Nu har jag två en vit och en svart. Jag badar medicinska bad och försöker sluta stressa för pappas skull. Tack att ni bryr er om mig och min klåda.

  SvaraRadera