lördag 15 september 2012

Nu sker det som jag sa jag inte skulle ställa upp på

Min syster i anden (Anybody) föll för Mångmammans lockrop om att avslöja 8 hemligheter om sig själv - nu gör jag det samma efter en invit från "syrran".

1. Jag är en samlare av stora mått! Som sexåring terroriserrade jag alla handlare i min jakt på pappersomslag till apelsiner - då rullades varje frukt in i ett vackert silkespapper som var vackert dekorerade. Dessa papper strök jag och förvarade mellan pappärmar och samlades in under många år och ställdes in i min bokhylla. Samlandet avslutades med att min brors marsvin gjorde en raid och omvandlade min fina samling till konfetti på ny rekordtid. Efter detta samlade jag porslinselefanter, reklampennor och nu samlar jag udda kaffekoppar.

2. Halvblod är jag nog eftersom pappa är tvättäkta holländare och min mor var norrlänning, fantastisk blandning om jag får säga det - och det får jag.

3. Jag är den som alla går till när de tröttnat på något djur och de behöver någon idiot att lämpa över ansvaret på. En lus som inte kan suga, en folkilsken katt eller en halt åsna det är egalt. jag öppnar dören och tänker att det ordnar sig alltid(eller nåt).

4. Jag får krupp och andnöd om jag hör någon kalla sig feminist - det är ett så urvattnat och misshandlat ord som förlorat sitt ursprungsvärde för länge sedan.

5. Mina nglar är sköra och skivar sig ständigt och jag tror inte på konstgjorda sådana. Märkligt att med det utgångsläget ha ett toalettskåp fullt med nagellack i över trettio olika kulörer.

6. Jag har gått ur kyrkan. Nu mer sköter jag kommunikationen med en eventuell gud själv utan några ombud och mellanhänder.

7. Jag kan inte virka! Tänker inte lära mig heller.

8. Om tolv timmar är jag i Amsterdam och det skall bli underbart att försvinna från vardagens tunga elände. Helst skulle jag nog ändå vilja sova ostört i veckor, det är nog en utopi så det blir Hollands huvudstad. Det är packat och klart och den luggslitne riddarens rollator är putsad och genomgången.

Vi hörs efter den 24 september - må gott mina vänner.

7 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Märit i Mariehem sa...
      Trevligt att "se" dig igen! Gillar ditt sätt att analysera den komplicerade tillvaron!

      Hoppas att ni får en riktigt trevlig resa till Amsterdam. Har aldrig sett staden, men längtat länge, så jag hoppas få några aktuella beskrivningar av upplevelserna därifrån.

      Norrlänning jag också. Med din syn på saken så är jag väl ett fullblod! ;-))
      16 september 2012 04:11

      Radera
  2. Ha en riktigt skön semester i Amsterdam!
    Kram =)

    SvaraRadera
  3. Tack kära vännr ikväll skall jag skriva - men hemma är jag iaf.

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Kul inlägg! Bara en fundering på punkt 4) är du ett fan av bloggen Genusnytt månntro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte det- visste inte vad genusnytt var.

      Radera