fredag 23 januari 2015

TANT VAR DET HÄR!!!!

Ibland förfaller jag till längtan till tiden jag tillbringade som bloggare på Aftonbladets bloggosfär. Inte till själva stället som sådant för det var ett otäckt ställe med mentala knivhugg och smutskastning mellan bloggarna och med förkärlek hängde man gärna ut varandra utan att någon åtgärd från ledningen. Nej vad jag längtar efter var den virituella värld som Anybody skapade för att vi skulle få vår katharsis och få leva ut våra tokigheter . Det var ett paradisträsk där vi levde ut våra tokigheter och vältrade oss i mental gyttja och hade det kul för vi visste vad allt stod för där. Själv tillbringade jag min asyl där med att spela tutilur, dricka paraplydrinkar och dansa poldance iklädd neonfärgad bikini och stilettoskor. Det var mycket renande att vältra sig i detta virituella träsk - men det var då det.

Poledance var det något som jag såg att man har öppnat en studio för i vår stad. Jag är inte säker på om man kan gå in där och vara åskådare när det dansas eller om man lär ut hur man uppför this piece of art för andra. En sak jag säkert vet är att jag har tantifierats så till den milda grad utan att märka det så jag gjorde inte som jag skulle ha gjort tidigare i livet - jag gick inte in och anmälde mig utan struttade förbi med broddar på skorna och ett stadigt tag om Dramaten. Jag misstänker det värsta om denna attraktion då studion håller hus i den f.d sex-o-videoshopen. Shopen tillhandahöll dildos, sexiga underkläder (trosor utan gren bland annat) och runkbås med hushållspappersrullar och filmvisning. Det är sant och inga andrahandsuppgifter - jag har varit in där i ett helt annat ärende och såg det även om det var länge sedan.

'Min tantifiering har bara blivit värre trots att den bara smugit på mig utan att jag lagt märke till den. Vid halka har jag numer broddar trots att de klapprar och är gula, färgen har aldrig klätt mig men jag klapprar på ändå och håller mig på benen. I min väska har jag numer en liten påse att förvara broddarna i när jag beträder köptemplens högblankpolerade golv. Igår var det bra att ha broddar för jag hittade en förtvivlad man i en liten uppförsbacke där han satt i sin elektriska rullstol och inte tog sig ur fläcken. Han gungade i sitsen medan jag sköt och vickade på. Vi lyckades komma loss men innan dess stod jag på knä i snön och låg även på magen , ett perfekt fotgrepp hade jag dock under hela operationen

Jag har varit på vernissage också och det var i full snöstorm jag vandrade dit så ingen av mina vackra hattar eller minkpälsar luftades den dagen. Det var tur att det dåliga vädret gjorde att inte det kryllade av kändisar där för hur hade det sett ut om jag blivit påkommen i reflextäckjacka lovikkavantar och TOPPLUVA? Fötterna i präktiga kängor med broddar såg inte så många tror jag men är glad att ingen kunde se mitt präktiga underställ i merinoull. Mina blommiga slamptights ägnade jag inte en tanke vid denna utflykt.

Senaste kommunfullmäktige bevistade jag iklädd svarta långbyxor med dito kavaj och vit tröja och sådana perversa klädidéer har aldrig tidigare förekommit i min värld. Tur att jag har lagt bort mitt pärlhalsband så jag inte kan hitta det för det hade blivit för mycket.
Vet ni vad jag letade efter igår? Min mors fodral med virknålar! Jag vet att jag tog hand om det men vet inte vart det ligger och nu när jag har en del roliga restgarner så kan jag kanske virka mormorsrutor medan jag tittar på Antikrundan.

Nu förstår ni kanske att det går utför med mig att jag nog är en riktig tant, en tant med broddar och präktig klädsel som nobbar poledance, tittar på Antikrundan och handarbetar. Det är inte helt slut ändå - jag har rosa hår och skall fortsätta med att jobba som krokimodell. Kommer våren någon gång blir det genast roligare kläder oavsett om jag sitter i Landstinget,kommunfullmäktige eller i kulturnämnden.

Det är vädret som gjort mig till tant - tror inte ni det? Jag kommer att slå ut samtidigt med vårblommorna det är jag säker på, för man kan väl inte växa in i att vara en tant ? Det räcker att vara en Granntant. 

11 kommentarer:

 1. Räds inte att fysiskt verka tantig. Mentalt tänker du, in emellan, som en ungdom och det är inte alla förunnat. Ser gärna att du utvecklar dina tankar om politik och om ditten och datten. Allt till min personliga förnöjelse.

  SvaraRadera
 2. Det måste vara vädret! Själv köpte jag garn och stickor förra helgen. Har inte stickat på 35 år! Men - det är så kul! Här behövs ingen "pole" räcker med stickor!

  Christina G

  SvaraRadera
 3. Jag fortsätter på den väg jag är inne på: Här kommer en tonårig tant och jag skall köra mitt eget race med min syn på livet politiken och annat smått och gott. Tack för att ni tittar in och läser. Virknålar det får jag av min syster vilken dag som helst och krokimodell skall jag vara på Galleri Bergman i mars.

  SvaraRadera
 4. Aftonbladet har ställt till med mycket....:-) I mitt fall handlar det om att de räddade nog min mentala hälsa när jag som nybliven singel 1997 flyttade alldeles ensam 45 mil från mina barn till Upplands Väsby. Då var det Aftonbladets chatt som gällde. Oj vad kul vi hade där och så mycket tokigheter vi hittade på i cyberrymden. Vi ordnade också chatträffar i det verkliga livet så jag fick gott om nya vänner på det sättet. Inte nog med det, så var det där jag träffade kära sambon. Precis idag har vi firat vår 15-års dag med god mat och gott vin och vi är lika kära nu som då. Tack vare Aftonbladet. Även här är man ju tant åldersmässigt men inte mentalt. Även om det tittas både på På spåret och Antikrundan. Fast dottern berättade här om dagen att jag numera har en kondition som en trettioåring. En otränad trettioåring vill säga.....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra Cicki och att det stämmer så bra med din sambo. Barnen(även våra 30+ ungar) har ett osvikligt sätt att uppmuntra sina föräldrar. :-)

   Radera
 5. Jag kan inte för mitt liv komma ihåg att jag sett någon med rosa hår och broddar så jag kan inte klassificera dig som tant är jag rädd. Och förresten vad är det för fel på det, det är väl bara fräckt om skenet kan bedra - att man ser ut som en tant men egentligen är 19?? Det är ju som en liten Fiat med en fullvärdig Ferrarimotor,liksom ;)

  SvaraRadera
 6. Ja,ja, det mesta kommer tillbaka när det blir tö.
  Om du är snäll och vänlig ska jag skicka dig en av MIN mors virknålar, jag tror jag ärvde en 100 stycken.

  SvaraRadera
 7. Nu har jag ordnat mitt konto, tror jag så nu kan jag kanske komma fram.
  Hälsningar Codliver

  SvaraRadera
 8. Bjørg i Skien1 april 2015 08:10

  God påske til deg i Sverige. Jeg lengter etter å se Lars Lerin`s kunst i Karlstad, fantastisk kunstner dere har der.

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vill bara skicka Dig en hälsning på Din födelsedag.
  Hoppas att allt är bra med Dig.
  Lennart ( Bloggkompis från AB)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Lennart jag visste inte om du skulle höra av dig men hoppades, men här var du. Hur mår din flamingo nu för tiden? Kram min gamle bloggarvän.

   Radera