fredag 1 augusti 2014

På rymmen!

Mannen i mitt liv fyller 70 år på måndag så nu rymmer vi. En lagom stor resväska, rollator och gåstavar plus en väska med blandat kollijox blir vårt bagage när vi med en fräsch bilatlas kör iväg mot nya äventyr. Några utsorterade spännande saker skall vi beskåda och samla in tankeglitter från att njuta längre fram. Det skall bli underbart att tanka positiv energi och njuta av det som livet ger även om vi inte är på rymmen många dagar.

Surögda Ester har öm omvårdnad av sin ordinarie kattvakt och allt annat i vår värld sköts av vår nya inneboende - han tar ingen plats utan ger oss utrymme för det lilla i vardagen som är så viktigt. Att andäktigt sätta i sig skörden av sockerärter (4 ärtbaljor) i skymningen på altanen eller skörda körsbärstomater i mängd är underbart. Igelkottsspaning eller att kolla bäverns simning är rogivande liksom att se alla spänstfenomen ta ut sig på utomhusgymmet på andra sidan älven med oss som åskådare är precis lagom träningsinsats för oss.

Inneboende går under namnet "De små tingens gud" eller Herr Positiv och han tar över ruljansen med trygg hand. Vi åker i gryningen och vet att när vi kommer hem så sitter säkert vår osynlige vän på altanen med bäver- och igelkottskoll, alla blommor blommar lite extra och ännu fler tomater lyser röda.
Vi hörs om några dagar om inte vi ser något remarkabelt på vår resa som jag måste berätta om - nu börjar vårt äventyr.

2 kommentarer:

  1. Låter kul, skulle gärna göra detsamma om inte AC:n i bilen lagt av!
    Kusinen från landet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Söta du med en bra konservöppnare eller sliprondell gör du lätt om din bil till en tjusig cab och då behöver du ingen AC.

      Radera