söndag 4 december 2011

Värdefullt papper

Jag har arbetat som en iller i flera dagar med mamma och pappas bröllopfest. Det är lite arbetsamt att ljuga och le när man skall skall arbeta med släktingar som man inte tycker om eller vill ha med att göra i vanliga fall. Det var svettigt men det gick och sedan åt vi hemlagad mat vi 25 som kommit för att fira två gamlingar som varit gifta i sextio år.Våra föräldrar var nöjda och alla fick äta sig mätta på hemlagad mat så festen får räknas som lyckad. Att vissa inte ville prata med varandra och att några andra uttalade sig om allt och alla lämnade jag där hän. Skönt att festen är över tycker jag

Min lilla rara granne har flyttat till ett demensboende och det är både skönt och tragiskt.Skönt är det för mig för nu slipper jag rädda henne när hon kommer ångande med sin rollator för att ta sig ut via trappan. Det blev så jobbigt så jag kunde inte sova för jag kände så stort ansvar för att hon inte skulle skada sig. Efter några akututrykningar så klagade jag hos Vård- och omsorgsnämnden. Grannen bor nu på ett demensboende och jag är så löjligt känslig så nu har jag dåligt samvete för att min agerande skickade henne till ett annat sorts hem.

Nu är jag jättetrött efter att varit på teaterövningar från 10.00 till 17.30, ett känslosamt möte med alla andra i gruppen.Vi slutade höstterminen idag och det blev så att många av oss grät när vi skulle prata om våra känslor. Det blev ett katarsis som jag ser det - befriande och ärligt. Kursen börjar igen den 9 januari och jag längtar redan.

På fredag eftermiddag fick jag bland de vanliga fakturorna och erbjudandena ett stort kuvert. Min nyfikenhet fick mig att ge reklam och räkningarna till min egen trötta make medan jag öppnade den stora posten.Jag har fått examensintyget på att jag studerat konstvetenskap och faktiskt har en examen. Ingen i min släkt verkar gilla det jag gjort utom mannen i mitt liv men det gör ingenting. Jag skall rama in diplomet för min egen skull och vara stolt över vad jag gjort. Jag känner mig duktig över mig själv och konstigt nog sä känns det bra att veta och ha svart på vitt att jag alldeles själv gjort något bra vid ganska hög ålder. Jag tänker inte gå runt i ett självgott rus men jag känner mig stärkt i mig själv en stund här i livet.

Tänk att jag är så duktig - jag klarar vissa mål och det har jag bevis på.

13 kommentarer:

 1. Vilken härlig läsning!!!!
  Jag blir glad i hela kroppen när jag läser om din examen och ditt diplom..
  När det gäller damen som nu mer bor på ett boende så tror jag att du ska luta dig tillbaka och se det som ett hjältedåd.. Du har troligen gett den damen en lugnare och bättre framtid och det ska du också vara stolt över..
  Ha nu en riktigt bra dag.. Solen skiner på mig, hundar, kattor och höns så här i skogen kan vi inte klaga..
  Ta hand om dig i massor och njut av dagen och din examen..
  Många vänliga hälsningar kommer från Mingla

  SvaraRadera
 2. Tack jag njuter och tittar på mitt fina diplom - jag kan och jag kunde göra det ingen trodde. Här är himlen mörk och kanske blir det snö nu.Surögda Ester har fått en fin rosa filt att tugga hål i,Stenhårda Gunvald har parkerat hängande över min högerfot och den luggslitne riddare är så stolt över sin fru. Just nu mår jag gott. Så klart vet jag att lilla Inez har det bättre när hon nu fått plats där hon ses till och inte kan göra sig illa om hon faller.Jag har inte längre jour dygnet runt(självpåtagen)för min granne och det är bra. Må gott du i din skog Mingla jag gör det i min storstadsdjungel.Vi hörs säkert mer nu när du nosat upp mig.8-)

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med Mingla! DU ÄR BRA!! Det vet du!
  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Grattis!! Du är en FANTASTISK människa som kan ALLT!!!

  Eller hur? :-)

  SvaraRadera
 5. Jag är både vacker och klok i denna stund och diplomet i sin silverram där det förmedlas att jag avlagt högskoleexamen är enormt vackert- jag känner mig på gränsen till högfärdig. Mitt tillstånd har firats med makens benägna hjälp med en äkta imiterad päls. Den är läcker och jag med. Bäst att leva nu och i nuet innan något annat händer.

  SvaraRadera
 6. Grattis granntanten till bra jobb, både med examen, bröllopsfes och att du ordnat plats på boende för din granne, du kan känna dej riktigt nöjd!

  SvaraRadera
 7. Tack alla nätraringar nu vet jag vad datasupport verkligen är 8-)

  SvaraRadera
 8. Skickar ett stort grattis till examensintyget och ett tack till vad du gjort för din granne. Man måste bry sig. Skickar också en uppmaning att "gå på i ullstrumporna".
  Vad missunsamma och missbelåtna släktingar tycker, är bara att lämna därhän. En del människor är så missbelåtna med sin egen situation att de ständigt måste hitta fel på andras.

  God jul och Gott nytt år
  Kram/Codliver

  SvaraRadera
 9. Grattis till examen Granny!!!
  Ha inte dåligt samvete för grannen.
  Det var ju en god gärning!
  Hon har det säkert mycket bättre nu när hon har omsorg hela tiden.
  Ha en trevlig helg och en mysig 4:e advent!
  Kram =)

  SvaraRadera
 10. Jag läste hos Börje och vill på detta vis säga att du finns i mina tankar..
  Ta nu hand om dig..
  Kram från Mingla

  SvaraRadera
 11. Granntanten!
  Jag förstår att du nu känner dig nedstämd i i din sorg men jag vill ändå säga att jag tycker det är vackert gjort av dig att som en sista skänk göra din mor så vacker efter alla tårar hon orsakat dig.
  Jag hoppas verkligen att du och dina syskon nu kan enas om när och var hennes aska ska spridas och hur ni på bästa sätt i fortsättningen ska hjälpa er far.
  Nu behövs styrkan i er gemensamma kraft. Jag hoppas verkligen att ni kan samlas och skapa den, om det så bara är för att få möjlighet att gå igenom er sorg och hitta svar på de praktiska frågor som kommer att komma upp.
  Jag tror det är i vars och ens gamla obesvarade frågor spökena döljer sig om natten och de är bara ni syskon som vet mest om vad som kan bli ett begripligt svar på dem. Gå gärna era egna vägar om ni känner för det men ha aldrig långt till varandra, för ni behöver varandra.

  SvaraRadera
 12. Jag vill önska Dig och alla de dina ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 13. Det er stille her hos deg.. Jeg vet du er i sorg. Tenker på deg.

  SvaraRadera